Гаряча тема:
- Війна
Що може бути кращим, ніж сирники на сніданок!? Тільки сирники з ягодами та фруктами! Більше того, вони однаково хороші і для швидкого перекусу, і для корисного десерту. Завдяки джему зі смородини колір сирників виходить таким яскравим та насиченим, що навіть маленькі вередуни, які не люблять сир, не відмовляться від такого смаколика!
ІНГРЕДІЄНТИ:
250 г кисломолочного сиру,
2 яйця,
3 ст. л. цукру,
ванілін,
0,5 ч. л. розпушувача,
3 ст. л. натурального йогурту без добавок (або сметани),
4 ст. л. борошна,
3 ст. л. смородинового джему (можна будь-якого іншого – чорничного, полуничного, вишневого тощо),
200-300 г аличі.
ПРИГОТУВАННЯ:
Сир ретельно збити блендером, додати яйця, цукор, ванілін, знову переблендерити.
Додати йогурт та смородиновий джем.
Перемішати вінчиком (насиченість відінку корегуйте на свій смак).
Просіяти борошно з розпушувачем.
Тісто ретельно перемішати, щоб воно було однорідним.
Найкраще для сирників у духовці підходять формочки для кексів (бажано силіконові – з них потім вироби «виходять» без проблем; їх навіть змащувати нічим не потрібно). Металеві формочки рекомендується встелити паперовими гофрованими (краще їх попередньо трішки змастити олією чи маслом). Розкласти тісто у кексниці (вони мають бути заповненими на третину).
Аличу розрізати навпіл, обережно вийняти кісточку. Розкласти половинки плодів у формочки, трішки «притоплюючи» кожну у тісто (у мене чоловік ласун, тому я додатково притрусила аличу зверху цукром).
Поставити сирники у заздалегідь розігріту до 200°С духовку на 30-35 хвилин.
Готові сирники потрібно трохи охолодити й лише тоді діставати їх із формочок. За бажанням посипати зверху цукровою пудрою або ж подавати можна зі сметаною.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: