ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Вересня, 2020

Смородинові сирники з аличею в духовці

14 Серпня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 536
Завдяки запіканню сирники виходять пишними, дуже ніжними та корисними, адже готуються без краплі олії!
Завдяки запіканню сирники виходять пишними, дуже ніжними та корисними, адже готуються без краплі олії! Фото: автора

Завдяки запіканню смаколики виходять пишними й дуже ніжними, до того ж, вони без краплі олії!

Що може бути кращим, ніж сирники на сніданок!? Тільки сирники з ягодами та фруктами! Більше того, вони однаково хороші і для швидкого перекусу, і для корисного десерту. Завдяки джему зі смородини колір сирників виходить таким яскравим та насиченим, що навіть маленькі вередуни, які не люблять сир, не відмовляться від такого смаколика!

ІНГРЕДІЄНТИ:

250 г кисломолочного сиру,

 2 яйця,

 3 ст. л. цукру,

 ванілін,

0,5 ч. л. розпушувача,

3 ст. л. натурального йогурту без добавок (або сметани),

4 ст. л. борошна,

3 ст. л. смородинового джему (можна будь-якого іншого – чорничного, полуничного, вишневого тощо),

200-300 г аличі.

ПРИГОТУВАННЯ:

Сир ретельно збити блендером, додати яйця, цукор, ванілін, знову переблендерити.

Додати йогурт та смородиновий джем.

Перемішати вінчиком (насиченість відінку корегуйте на свій смак).

Просіяти борошно з розпушувачем.

Тісто ретельно перемішати, щоб воно було однорідним.

Найкраще для сирників у духовці підходять формочки для кексів (бажано силіконові – з них потім вироби «виходять» без проблем; їх навіть змащувати нічим не потрібно). Металеві формочки рекомендується встелити паперовими гофрованими (краще їх попередньо трішки змастити олією чи маслом). Розкласти тісто у кексниці (вони мають бути заповненими на третину).

Аличу розрізати навпіл, обережно вийняти кісточку. Розкласти половинки плодів у формочки, трішки «притоплюючи» кожну у тісто (у мене чоловік ласун, тому я додатково притрусила аличу зверху цукром).

Поставити сирники у заздалегідь розігріту до 200°С духовку на 30-35 хвилин.

Готові сирники потрібно трохи охолодити й лише тоді діставати їх із формочок. За бажанням посипати зверху цукровою пудрою або ж подавати можна зі сметаною.

сніданок, сирники з духовки, сирник, сирники, смородинові сирники з аличею в духовці, оладки млинці та сирники, сирники в духовці, смородинові сирники, корисні сніданки, швидкі сніданки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую