ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

М'ясо по-французьки «Три товстуни»

22 Жовтня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1725
Завдяки багатошаровості м'ясо дуже і дуже соковите.
Завдяки багатошаровості м'ясо дуже і дуже соковите. Фото: автора

Такий а-ля м'ясний тортик виходить смачним та соковитим, добре ріжеться на невеликі шматочки, і апетитно виглядає на столі.

Завдяки багатошаровості м'ясо дуже і дуже соковите. В цьому рецепті інші інгредієнти на кшталт помідорів та перцю протипоказані, адже тоді «запіканка» не схопиться в один «тортик». Для свята, на мій погляд, цей варіант підходить ідеально: м'яса виходить багато і можна нарізати його порційними шматочками. Краса та смакота!

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг свинини (вирізка, корейка),

2 великі цибулини,

400 г грибів (у мене лісові, але можна й печериці),

300 г твердого сиру,

домашній майонез,

сіль,

суміш перців мелена,

3 зубки часнику.

ПРИГОТУВАННЯ:

М'ясо нарізати поперек волокон тонкими скибочками, відбити з обох боків до напівпрозорості.

Гриби порізати, відварити (печериці не потрібно). Підсмажити на олії.

Цибулю нарізати тонкими півкільцями і додати до грибів. Посолити, поперчити.

Часник подрібнити ножем та додати у сковорідку з грибами та цибулею.

Смажити все разом до зарум’янювання.

Приготувати домашній майонез (бажано на оливковій олії).

Керамічну або скляну форму для запікання змастити вершковим маслом. Викладати шарами: м'ясо розкласти по всій поверхні форми — посолити, поперчити за смаком.

Наступний шар — цибуля з грибами.

Затерти все сиром.

Послідовність шарів повторити ще двічі: м’ясо, цибуля/гриби, сир. Останній шар має бути сир, змішаний з домашнім майонезом.

Поставити форму в духовку й запікати м’ясо при 180ºС протягом 45 хвилин (до готовності і рум'яної скоринки).

Готовій страві дати трохи охолонути (хвилин 5-7), і розрізати на порційні шматочки.



відбивні, м`ясо та субпродукти, по-французьки, м`ясо по-французьки, м`ясо три товстуни, відбивна, свинина, страви зі свинини, м`ясна запіканка, запіканка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую