Гаряча тема:
- Війна
Завдяки багатошаровості м'ясо дуже і дуже соковите. В цьому рецепті інші інгредієнти на кшталт помідорів та перцю протипоказані, адже тоді «запіканка» не схопиться в один «тортик». Для свята, на мій погляд, цей варіант підходить ідеально: м'яса виходить багато і можна нарізати його порційними шматочками. Краса та смакота!
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг свинини (вирізка, корейка),
2 великі цибулини,
400 г грибів (у мене лісові, але можна й печериці),
300 г твердого сиру,
сіль,
суміш перців мелена,
3 зубки часнику.
ПРИГОТУВАННЯ:
М'ясо нарізати поперек волокон тонкими скибочками, відбити з обох боків до напівпрозорості.
Гриби порізати, відварити (печериці не потрібно). Підсмажити на олії.
Цибулю нарізати тонкими півкільцями і додати до грибів. Посолити, поперчити.
Часник подрібнити ножем та додати у сковорідку з грибами та цибулею.
Смажити все разом до зарум’янювання.
Приготувати домашній майонез (бажано на оливковій олії).
Керамічну або скляну форму для запікання змастити вершковим маслом. Викладати шарами: м'ясо розкласти по всій поверхні форми — посолити, поперчити за смаком.
Наступний шар — цибуля з грибами.
Затерти все сиром.
Послідовність шарів повторити ще двічі: м’ясо, цибуля/гриби, сир. Останній шар має бути сир, змішаний з домашнім майонезом.
Поставити форму в духовку й запікати м’ясо при 180ºС протягом 45 хвилин (до готовності і рум'яної скоринки).
Готовій страві дати трохи охолонути (хвилин 5-7), і розрізати на порційні шматочки.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: