ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Борщ з чорносливом та копченою грудинкою

21 Грудня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5214
Сухофрукти додають борщу трішки аромату димку.
Сухофрукти додають борщу трішки аромату димку. Фото: автора

У кожної господині є свій улюблений рецепт цієї першої страви, але ще один зайвим точно не буде!

Чорнослив використовують у борщі далеко не всі. І даремно, адже це поєднання виходить дуже цікавим. Сухофрукти додають страві трішки димку. Додайте сюди томатну засмажку та гострий перчик і ідеальний борщ у вас на столі! До речі, додати у суп чорнослив – це чудова ідея для тих, хто дотримується посту, адже бульйон із ним набуває легкого характерного м’ясного аромату.

ІНГРЕДІЄНТИ:

300 г курятини на кісточці (оскільки в борщі ще буде грудинка, то бажано відмовитися від жирнішого м’яса на кшталт свинини),

5-6 картоплин,

1 морквина,

1 червона цибулина,

1 великий буряк,

100-150 г квасолі,

150 г білокачанної капусти,

3 ст. л. томатної пасти,

сушений гранульований часник,

петрушка,

лавровий листок,

гострий червоний перець мелений,

мелена солодка паприка,

щедра жменя чорносливу (за смаком),

сіль,

80 г копченої свинячої грудинки,

1-1,5 ст. л. цукру,

2 ст. л. яблучного оцту (або лимонного соку).

ПРИГОТУВАННЯ:

Курятину розрубати на декілька частин, залити водою та варити на маленькому вогні протягом години. Піну та жир видаляти. Потім вийняти, відділити кістки та повернути м’ясо назад у каструлю. Додати замочену напередодні квасолю (я завжди використовую молоду заморожену – вона готується миттєво!) та варити її у бульйоні до напівготовності.

Нарізати картоплю та додати її у каструлю з квасолею.

Копчену грудинку нарізати дрібними кубиками. Витопити на сковорідці до утворення хрумких шкварочок.

Додати терту моркву й нарізану кубиками червону цибулю. Коли овочі трішки спасеруються, покласти до них томатну пасту (я ще додала декілька ложок домашнього овочевого лечо – у ньому томати, болгарський перець та кабачки).

Відправити засмажку у борщ, а за нею – запарений окропом та ретельно помитий чорнослив.

Капусту посікти (не надто дрібно). Висипати її у каструлю з першою стравою та варити 10 хвилин.

Якщо хочете, аби ваш борщик зберіг яскравий колір, то завжди кладіть буряк у каструлю в останню чергу. Проте попередньо його слід нарізати тонкою соломкою та стушкувати на олії із додаванням цукру, солі та яблучного оцту (готувати буряк на сковорідці треба практично до повної готовності).

Насамкінець покласти у борщ подрібнену петрушку, сухий часник, лавровий листок. Дати ще хвильку покипіти й вимкнути вогонь (борщ ще має хвилин 10-15 настоятися під кришкою).

При подачі додати в тарілку сметану.

борщ, червоний борщ, супи, суп, перші страви, українська кухня, борщ з чорносливом, борщ з копченою грудинкою, оригінальні рецепти борщу

Коментарі:

  Так  Ні, дякую