ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат з баликом, маринованим огірком та опеньками

3 Січня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2285
Дуже смачна та легка в приготуванні закуска з цікавим сирним соусом.
Дуже смачна та легка в приготуванні закуска з цікавим сирним соусом. Фото: автора

Дуже смачна та легка в приготуванні закуска з цікавим сирним соусом – ідеальна для різдвяного застілля.

Такий салат виходить ситним завдяки балику, а мариновані гриби та огірки надають йому приємної кислинки. Подавайте його самостійно або як доповнення до основної страви, до святкового столу чи у будні. Салат соковитий, ароматний та смачний.

ІНГРЕДІЄНТИ:

150 г копченого балику,

3 яйця,

100 г маринованих огірків (у мене мариновані цукіні),

150 г маринованих опеньків,

100 г твердого сиру на свій смак (у мене з паприкою та базиліком),

зелена цибуля,

зелень петрушки,

сіль,

суміш перців мелена.

Сирний соус:

2 ст. л. домашнього майонезу,

3 ст. л. пастоподібного плавленого сиру на кшталт «Янтар» (у мене зі смаком пармезану).

ПРИГОТУВАННЯ:

Яйця зварити (протягом 8-10 хвилин), залити холодною водою, а потім охолодити, почистити й нарізати кубиками.

Балик також нарізати кубиками середнього розміру.

Сир подрібнити брусочками (не робіть їх надто дрібними!).

Мариновані огірки (цукіні) теж подрібнити кубиками.

Мариновані опеньки викласти на друшляк та ретельно промити їх під проточною водою.

Всі підготовлені складові скласти в салатник.

Для сирного соусу: змішати до однорідності домашній майонез та плавлений сир.

Додати у салат подрібнені петрушку й зелену цибулю. Перемастити соусом та ретельно все перемішати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати салат потрібно одразу ж. Можна як порційно, так і в загальному салатнику.

салати, салат, салат з баликом маринованим огірком та опеньками, страви з грибів, гриби, салати з грибами, салати з баликом, балик, опеньки, грибні страви, святкові салати

Коментарі:

  Так  Ні, дякую