ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Тарталетки з ікрою, авокадо та вершковим сиром

11 Січня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 10900
Тарталетки з пісочного тіста завжди виглядають презентабельно, прикрашають будь-яке застілля, їх зручно їсти.
Тарталетки з пісочного тіста завжди виглядають презентабельно, прикрашають будь-яке застілля, їх зручно їсти. Фото: автора

Ця порційна закуска є чудовою альтернативою банальним канапкам та бутербродам з ікрою – апетитні «кошики» завжди користуються успіхом у гостей і першими зникають з тарілок.

Тарталетки з пісочного тіста завжди виглядають презентабельно, прикрашають будь-яке застілля, їх зручно їсти. Особливо, якщо начинкою слугує рибна ікра. Це ідеальна закуска для фуршету, під коньяк і горілку. Одне з найсмачніших поєднань – ікра + авокадо + вершковий сир. Останні дуже вдало відтіняють яскравий смак солених ікринок. До речі, для начинки не обов'язково купувати крем-сир. За бажанням ви можете приготувати вершковий крем-чіз в домашніх умовах. Це не так складно, як здається на перший погляд. Тарталетки теж можна взяти готові або ж спекти їх власноруч, скориставшись улюбленим рецептом пісочного тіста.

ІНГРЕДІЄНТИ:

240 г вершкового крем-сиру (підійде «Філадельфія», «Маскарпоне», «Рікота» тощо; в мене цього разу «Альмете»),

60 г червоної лососевої ікри,

60 г чорної імітованої ікри (бюджетний варіант – за бажанням),

1 спіле авокадо,

50 г вершкового масла,

8-10 тарталеток з пісочного тіста,

сіль – за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ:

У млинку з'єднати м'який вершковий сир, нарізане шматочками авокадо та масло кімнатної температури.

Трішки підсолити (не забувайте, що червона ікра солона), та ретельно збити все до пастоподібного стану (суміш має нагадувати однорідний ніжний крем).

Наповнити кулінарний мішок із фігурною насадкою сирно-авокадовим кремом.

Наповнити тарталетки практично до самого верху.

Зверху на начинку чайною ложкою акуратно викласти ікру.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: сирно-авокадовий крем можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику в кулінарному мішку, а наповнювати тарталетки вже безпосередньо перед приходом гостей.

закуска, закуски, бутерброди з ікрою, червона риба, морепродукти, риба та морепродукти, лососева ікра, рибна ікра, червона ікра, тарталетки, тарталетки з ікрою, тарталетки з ікрою авокадо та вершковим сиром

Коментарі:

  Так  Ні, дякую