Гаряча тема:
- Війна
Рецептів шоколадних бісквітів дуже багато. У кожної господині є свій фаворит. А хтось перебуває у пошуку того самого, який підійде за всіма параметрами. Пропоную спробувати бісквіт «Перфект». Він пружний, дірочки рівномірно розподілилися по всій поверхні. Водночас, смаколик не такий вологий, важкий і крихкий, як «Шоколад на окропі». Бісквіт ідеально ріжеться на коржі. Ароматний, ніжний, невибагливий в приготуванні й головне насичено-шоколадний! Він навіть просочування не потребує, оскільки має помірну приємну вологість. Крем до нього підібрати зовсім нескладно, позаяк «Перфект» поєднується практично з будь-яким. Дуже рекомендую приготувати та насолодитися перфектним смаком!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Бісквіт:
5 яєць,
200 г борошна,
250 г цукру,
90 г чорного шоколаду,
130 мл рафінованої олії,
80 мл води,
0,5 ч. л. сода,
4 г розпушувач,
дрібка солі.
Крем:
100-150 г жирного кисломолочного сиру,
5 ст. л. цукрової пудри,
500 мл жирних вершків,
2 ст. л. полуничного сиропу (за бажанням),
1 ст. л. м’ятного сиропу (за бажанням),
ванілін.
Форма — силіконова 24 см в діаметрі.
ПРИГОТУВАННЯ:
Для коржів: у каструлі змішати 200 г цукру, шоколад, олію і воду. Довести до кипіння при постійному помішуванні.
Яйця збити з 50 г цукру до легкої піни й до збільшення обсягу у два рази. Поступово вливати шоколадну суміш, щоразу перемішуючи міксером на мінімальній швидкості.
Просіяти борошно і змішати його з розпушувачем, содою і сіллю. У кілька прийомів ввести борошняну суміш у тісто, обережно перемішуючи лопаткою.
Перелити тісто у форму для випікання.
Випікати в заздалегідь розігрітій до 180ºС духовці до готовності — хвилин 40-45. Форму перевернути на решітку. Охолоджений бісквіт витягнути з форми, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 6 годин (краще на ніч) для стабілізації.
З бісквіта зрізати верхню скоринку і розрізати його на 3 коржа.
Обрізки перемолоти у млинку на крихту (потім нею можна буде прикрасити готовий торт).
Для крему: у млинок покласти сир, додати полуничний та м’ятний сиропи.
Перемолоти до пастоподібного стану.
Вершки разом із ваніліном та цукровою пудрою збити до стійких піків.
З’єднати сирну та вершкову маси та ще раз збити все ретельно міксером. Готовий крем поставити в холодильник хвилин на 30.
Формування: крем поділити на три частини. Краще наносити його на коржі за допомогою кондитерського мішка.
Промастити кожен корж.
Наприкінці нанести крем ще й на боки торта.
Обережно вирівняти крем за допомогою лопатки чи кулінарного шпателя.
Прикрасити на свій смак (я обсипала торт крихтою, оздобила полуницею із варення та листочками м’яти).
Торт поставити в холодильник — бажано на ніч, а вранці можна нарізати й насолоджуватися.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: