ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат з морською капустою та консервованим тунцем

18 Січня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 430
Салат подобається навіть тим, хто не любить морську капусту!
Салат подобається навіть тим, хто не любить морську капусту! Фото: автора

Простий в приготуванні, корисний та дуже смачний.

Салат з категорії «гості на порозі», готувати його буквально декілька хвилин. Також це ідеальна страва для сімейної вечері. Вона може йти доповненням до курячої грудки або овочів. Незважаючи на мінімум інгредієнтів салат ситний, а ще дуже смачний. Цікаво, що сподобався він навіть тим, хто не любить морську капусту. Родзинка страви – цікавий соус а-ля «Тартар» на основі домашнього майонезу та тертого маринованого огірочка.

ІНГРЕДІЄНТИ:

150 г морської капусти з морквою та селерою,

2 варені яйця,

0,5 банки консервованої кукурудзи,

1 банка консервованого тунця у власному соку (100 г),

половинка червоної цибулини.

Соус «Тартар»:

3 ст. л. домашнього майонезу,

1 невеликий маринований огірок,

суміш перців мелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

Капусту відцідити від рідини.

Тунець злегка розім’яти виделкою та додати до капусти разом із рідиною з банки.

З кукурудзи відцідити маринад та додати у миску з салатом.

Цибулю нарізати півкільцями, замаринувати в оцті (яблучному чи винному), солі та цукру. Добре пом’яти руками. Додати в салат.

Яйця зварити, нарізати середніми шматочками. Теж додати до всіх інгредієнтів.

Для соусу домашній майонез ретельно змішати з дрібно натертим маринованим огірком та сумішшю перців (на свій смак). Заправити соусом салат.

Всі інгредієнти обережно перемішати. За потреби підсолити.

Подавати салат порційно в окремих салатницях.

морська капуста, тунець, салат, салати, салат з морською капустою та тунцем, салати з морською капустою, салати з тунцем, салат з тунцем, салат з морською капустою

Коментарі:

  Так  Ні, дякую