ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Риба, запечена стейками

17 Березня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 649
За таким принципом можна готувати будь-яку рибу!
За таким принципом можна готувати будь-яку рибу! Фото: автора

Головна перевага страви — не потрібно стояти біля сковорідки і обсмажувати.

Я людина з рибно-сирною душею, тому пройти повз новий рибний рецепт не можу. Ось і цього разу хочу поділитися чудовою стравою — простою, проте неймовірно смачною! За таким принципом можна готувати будь-яку рибу (сьомгу, горбушу, зубатку та навіть коропа).

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг риби (в мене цього разу дуже смачна рибка з цікавою назвою «бротолла»),

150 г домашнього майонезу,

2 ч. л. апельсинової гірчиці,

сіль (за смаком),

1 ч. л. цукру,

2 ч. л. приправа «Для риби»,

сік половини лимона.

ПРИГОТУВАННЯ:

Рибу помити, почистити, нарізати стейками. Посолити, присмачити спеціями, збризкати лимонним соком.

Змішати майонез з цукром та гірчицею. Залити рибу маринадом та ретельно вимішати. Залишити хвилин на 40 маринуватися.

Потім разом із маринадом викласти рибні стейки у форму для запікання (у мене керамічна, тому я її нічим не змащувала).

Запікати при 180ºС 35-40 хвилин до зарум’янювання.

Подавати з лимоном (я ще полила гранатовим соусом «Наршараб» - дуже його полюбляю!)

страви з риби, риба, риба та морепродукти, рибні стейки, бротолла, риба в духовці, риба запечена стейками, запечені рибні стейки, риба запечена в майонезі

Коментарі:

  Так  Ні, дякую