ye-logo.v1.2

Вручать премію ім. Людмили Мазур (ВІДЕО)

Культура 3391

У Хмельницькому втринадцяте визначать найталановитіші роботи юних художників.

Завтра, 22 листопада, о 15.00 уприміщенні Хмельницького обласного художнього узею відбудеться церемонія нагородження лауреатів конкурсу дитячого малюнка на здобуття обласної громадської премії ім. Людмили Мазур “Подільська палітра”.
Цьогоріч у конкурсі взяли участь 10 дитячих закладів області й художня школа Володимира-Волинського, яка вже третій рік поспіль присилає роботи на здобуття премії. Загалом на відбір надійшло понад сотні робіт 74 учасників.
Найцікавіші з них із 14 по 26 листопада експонуються у художньому музеї.

Завтра на урочистій церемонії автори найталановитіших робіт отримають пам'ятні подарунки.

Довідка:
Конкурс відбувається вже втринадцяте. Заснував премію у 2000 році колектив редакції міської газети “Проскурів” в пам'ять про непересічну мисткиню.

Людмила Мазур (1947-2000) народилася у с. Сальниця на Вінничині. Проте все її життя пов’язане з Хмельницьким, де вона здобула середню освіту, куди повернулася 1968 року після закінчення Одеського художнього училища імені М.Грекова.
Талант мисткині відзначений урядовими та мистецькими нагородами: вона лауреат республіканської премії ім. братів Тарасевичів, обласних — ім. Т.Шевченка та В.Розвадовського, міської — ім. Б.Хмельницького, дипломант численних всеукраїнських художніх проектів. Твори зберігаються в музеях та приватних колекціях України й світу. Найбільший фонд має Хмельницький художній музей
Особливість її робіт полягає в тому, що Людмила Мазур не лише осучаснила традиційний вид народної творчості, а й, зберігши його самобутність, піднесла його до рівня станкового.

Більше про роботи Людмили Мазур - у відео з відкриття виставки її витинанок. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую