ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відкрито виставку Олександра Куркчі

Культура 2329
Художник під час відкриття персональної виставки.
Художник під час відкриття персональної виставки.. Фото: khmelnytsky.com

Свої роботи автор презентував у міській раді.

В експозиції презентовано близько 40 живописних полотен, на яких зображено, в основному, кримські пейзажі та натюрморти. Особливу прихильність художник виявляє і до анімалістичних мотивів, створюючи своєрідні образи риб, птахів і тварин. Про це повідомляють у Хмельницькій міській раді.

З приємною мистецькою подією автора робіт та всіх присутніх привітала керуюча справами виконавчого комітету Людмила Черевченко. Людмила Петрівна відзначила глибокий зміст представлених мистецьких творів. “Прочитавши матеріали про творчість Олександра, мене приємно вразило зізнання Олександра, що його творчість супроводжує стан казки, який він проніс через роки з далекого дитинства, де кожен день був наповнений дивом. Споглядаючи роботи автора, ми відчуваємо стан тієї казки, наскільки чисто, світло і радісно написана кожна робота, а це, як правило, є стан душі художника, тієї інформації, яку художник хоче донести до глядача”, - сказала Людмила Черевченко. Керуюча справами побажала автору представлених робіт подальших творчих успіхів і натхнення, вручила Подяку міського голови та подарувала квіти. Людмила Петрівна також додала, що відкриваючи виставки у приміщенні міської ради, міська влада прагне якомога ближче донести мистецтво до хмельничан та гостей міста, які відвідують міську раду.
У мистецький світ художника допомогла зазирнути заступник директора обласного художнього музею з наукової роботи Лариса Чернова.
На виставку завітали друзі та знайомі Олександра Куркчі, які висловили на його адресу безліч теплих слів і привітань. Серед них – депутат міської ради Дмитро Шевченко. Він побажав Олександру Куркчі творчих успіхів, щоб ширшало коло шанувальників його творчості.

Довідково
Олександр Куркчі народився 8 березня 1972 року у місті Хмельницькому. У 1984 році закінчив художню школу у рідному місті, 1993 року закінчив факультет кераміки та монументального мистецтва Художнього училища у місті Косів. Перша персональна виставка його робіт відбулася у 1997 році в місті Хмельницькому. Митець є активним учасником проведення виставок у різних містах України, експонувався за кордоном.
Роботи Олександра зберігаються у зібраннях музеїв країни (Хмельницький, Донецьк, Маріуполь, Чернівці), а також у приватних колекціях (Україна, Франція, Росія, Польща, Аргентина та ін.).  

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую