ye-logo.v1.2

Шанувальників романсу у Хмельницькому не бракує

Культура 2203
Гості і стінах художнього музею.
Гості і стінах художнього музею.. Фото: khmelnytsky.com

Днями в залі Хмельницького обласного художнього музею відбувся "Вечір українського романсу" у виконанні учнів класу сольного співу Хмельницької дитячої школи мистецтв "Райдуга" викладача Ірини Красовської.

Це свято відбулося у рамках оголошеного Президентом України "Року дитячої творчості", повідомляє Хмельницька міська рада.

Такий музичний стиль було обрано не випадково, адже саме романс – один з улюблених різновидів пісні, що віками зберігає мелодійність. Його не співають на площах і народних гуляннях. Він звучить у тісному домашньому колі, коли збираються близькі за духом і настроєм люди.
Поетичні рядки Тараса Шевченка, Лесі Українки, Андрія Малишка, Михайла Старицького покладені на незабутні мелодії Кирила Стеценка, Віктора Косенка, Георгія Майбороди, сучасних авторів та народні романси прозвучали у виконанні учнів школи мистецтв "Райдуга" Крістіни Садовнік, Катерини Чмут, Олександри Грабовської, Яни Хільченко, Владислава Сидорчука, Олени Кольцунової, Марини Бондар, Марії Черній, Вікторії Божан, Ганни Слободян, Альвіри Макогнюк.
Український романс у дитячому виконанні набув нового забарвлення, нових емоційних інтонацій, що викликали у слухачів найкращі почуття.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую