ye-logo.v1.2

У Хмельницькому в День закоханих відкриється "тепла" виставка

Культура 2727
Богдан Губаль, гобелен
Богдан Губаль, гобелен . Фото: Надане ХОХМ

Хмельничанам та гостям міста буде представлено гобелени ручної роботи.

Виставка відкриється у Хмельницькому обласному художньому музеї 14 лютого. В експозиції буде представлено твори заслуженого діяча мистецтв України, майстра із Івано-Франківська Богдана Івановича Губаля. Відкриття виставки відбудеться о 16:00. 

Вхід вільний.

Довідково:

Богдан Губаль є членом національної спілки художників України, володарем премії ім. В. Стефаника та медалі «За подвижництво в культурі Прикарпаття», з 2005 року – очільник кластеру народних художніх промислів «Сузір’я», що став зразком новітньої виробничої системи Івано-Франківщини. 

Навчався художник-винахідник у Львівському інституті прикладного та декоративного мистецтва, практикувався у Велико-Тирнівському університеті у Болгарії, працював у Татарському творчо-виробничому комбінаті в Казані, у Івано-Франківському художньо-виробничому комбінаті, викладав у Казанському художньому училищі, зараз навчає здібну творчу молодь в Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника.

Богдан Губаль створив свій напрямок в оформленні інтер’єрів громадських приміщень, в акварелі, ткацтві, дизайні книг тощо.

Як голова правління кластеру народних художніх промислів «Сузір’я» майстер об’єднав художників, народних майстрів, підприємців, які прагнуть зберегти своєрідність та самобутність народного мистецтва.

За ініціативи Богдана Губаля та в його авторському дизайнерському оформленні видано книгу-альбом «Кластер народних художніх промислів «Сузір’я», головна мета якого – ознайомити громадськість із творчими здобутками митців, об’єднаних у кластер, та сприяти просуванню творів декоративного мистецтва як на національному ринку, так і за його межами.

Богдан Губаль прийняв участь більш як у 130 виставках, є автором підручника «Композиція в дизайні».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую