ye-logo.v1.2

У Хмельницькому працюють підліткові клуби

Культура 7503
Фото: khmelnytsky.com

Міська влада спрямовує зусилля на створення умов для різнобічного розвитку, громадської активності, соціального становлення і підтримки дітей та молоді.

Для дітей та молоді міста створено розгалужену мережу соціальних, культурних, спортивних закладів та центрів дозвілля. Одним з таких підрозділів є Хмельницький міський центр по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання. Віднедавна його очолює Юрій Юрченко. У Центрі проводиться робота за такими напрямками: гурткова, секційна, профілактично-правова, спортивно-оздоровча, організація дозвілля та літнього відпочинку, культурно-масових заходів, робота з інвалідами, військово-патріотичне виховання.
Як інформує хмельницька міська рада, до сфери діяльності Центру належать підліткові клуби спортивного та різнопрофільного напрямку за місцем проживання, що здійснюють реалізацію програм з питань виховання підростаючого покоління та організацію його змістовного дозвілля у вільний від навчання час.
У місті Хмельницькому працює 15 клубів спортивного напрямку, 7 різнопрофільних (клубів за інтересами), 1 естетичного напрямку та 1 для роботи з дітьми-інвалідами. Вони розташовані у різних мікрорайонах міста, що є зручним для відвідування їх дітьми. Педагогічні працівники Центру організовують і забезпечують діяльність гуртків, секцій, виходячи із запитів відвідувачів. Заняття клубів відвідують більшість дітей з малозабезпечених, багатодітних, неблагонадійних, неповних сімей.
У 2012 році постійно відвідували клуби 997 юних хмельничан, у тому числі клуби, що надають платні послуги - 538 підлітків (з них пільгових категорій 38 осіб) у бюджетних різнопрофільних клубах - 459 дітей.
У підліткових клубах за місцем проживання працюють досвідчені і талановиті педагоги, які змістовно організовують дозвілля дітей та підлітків в позаурочний час, навчають їх вічному, доброму, світлому, розкривають їхні таланти, віддаючи дітям частинку свого серця. Дітей навчають малювати, в’язати, вишивати, шити, створювати штучні квіти, грати в шашки, шахи, настільний теніс тощо.
На базі підліткових клубів діють і різноманітні спортивні секції.
Дбаючи про повноцінний і різнобічний розвиток підростаючого покоління, з метою залучення якомога більшої кількості дітей до занять спортом та мистецтвом впродовж останніх 4 років за ініціативи міського голови відкрилися 5 нових підліткових клуби: «Адреналін» (проспект Миру, 60/5), «Файтер» (вул. Щербакова, 18/2), «Вікторія» (вул. Інститутська, 8), «Платина» (вул. Раскової, 2А), «Фаворит» (вул. Зарічанська, 26), а також спортивний клуб «Пульс» за адресою: вул. Залізняка, 8.
З кожним роком відкриваються нові гуртки та секції. Так, було створено секцію музичних композицій у п/к «Фаворит» (вул. Зарічанська, 26), бойового самбо ( п/к «Вимпел», вул. Перемоги, 2), фізичної реабілітації та психологічного тренінгу ( п/к «Ярослав», вул. Сковороди, 9/3), спортивних танців ( п/к «Фанат», вул. Чорновола, 106), східних танців (п/к «Вікторія», вул. Інститутська, 8), відкрито гурток «Комп’ютерний чайник» (п/к «Сиріус», вул. Тернопільська, 26/2) та гурток декоративно-прикладного мистецтва «Дивосвіт» (п/к «Джерельце», вул. Перемоги, 10-А).
Згуртувавшись у Центрі по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання, юні хмельничани не лише набувають нових знань, умінь, а й діляться своїми турботами, відчувають, що не одні, а тому проблеми здаються не такими страшними. При Центрі по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання діє клуб для дітей та підлітків з обмеженими можливостями «Віра» (вул. Зарічанська, 14/4). Тут проводиться чимало заходів до різних знаменних дат, спортивні змагання з шахів, настільного тенісу, більярду, організовуються солодкі столи, вечори-відпочинку, виставки декоративних виробів з паперопластики. Часто дітям з вадами здоров'я бракує спілкування, приємним сюрпризом для них стають зустрічі з відомими людьми, пізнавальні екскурсії. Окрім живого спілкування, вони мають доступ до мережі Інтернет. Чимало дітей з фізичними вадами займаються у спортивних клубах під наглядом кваліфікованих тренерів безкоштовно.
Педагоги-організатори та керівники гуртків Центру в підліткових клубах «Романтик» (вул. Козацька, 56/1), «Вікторія» (вул. Інститутська, 8), «Фантазія» (вул. Завадського, 38), «Мустанг» (Староконстянтинівське шосе, 8), «Писанка» (Пр. Миру, 76/7), «Джерельце» (вул. Перемоги, 10 а), «Сиріус» (вул. Тернопільська, 26/2), «Віра» (вул. Зарічанська, 14/4), «Фаворит» (вул. Зарічанська, 26) створюють умови соціального та правового захисту неповнолітніх. Постійно виявляються діти та підлітки, які виховуються у неблагополучних сім’ях, з ними проводиться профілактично-правова робота в тісній співпраці з інспекторами міліції, навчальними закладами мікрорайонів міста, психологами Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Діти та підлітки, схильні до асоціальної і девіантної поведінки, регулярно залучаються до занять у підліткових клубах за місцем проживання.
Центр по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання проводить спортивно-оздоровчу роботу у спортивних клубах та на спортивних майданчиках. У Центрі у різних мікрорайонах міста діють 15 клубів спортивного спрямування. Тут організовують роботу 23 тренери-інструктори. Спортивні клуби працюють за такими напрямками: атлетизм, бодібілдинг, шейпінг, карате, рукопашний бій, кікбоксінг, ушу, східні, спортивні та бальні танці. Особливою популярністю серед дітей користуються спортивні групи кікбоксингу, східних та спортивних танців, атлетизму.
Неодноразово молоді спортсмени виборювали першість у спортивних змаганнях міського, обласного, Всеукраїнського та Міжнародного рівнів з кікбоксінгу, карате, східних та сучасних танців, рукопашного бою, силових видів спорту.Лише за останні 2 роки вихованці клубів взяли участь у 28 турнірах обласного значення, 18 чемпіонатах та кубках України, в 6 чемпіонатах Європи та світу.
Так, минулоріч, команда «Глобал-Файт-Клаб» (тренер-майстер спорту Міжнародного класу з кікбоксінгу Пацерук О.О.) брала участь у складі збірної команди України у Кубку Світу з кікбоксінгу за версією «WAKO», який відбувся в квітні 2012 року в м. Сегед (Угорщина). У цих змаганнях взяли участь 1000 спортсмени з 25 країн світу. За результатами змагань спортсмени Міріан Дундуа (категорія від 1994-1996 року народження) посів ІІ місце «Розділ фул – контакт», вага 63,5 кг; Денис Масний (категорія від 1994-1996 року народження) - ІІІ місце «Розділ фул – контакт», вага 57 кг; Микола Масний (категорія від 1997-1999 року народження) - ІІІ місце «Розділ лайт – контакт», вага 57 кг; Ігор Стадник (вікова категорія від 1997-1999 року народження) - ІІІ місце «Розділ лайт – контакт», вага 42 кг; Віталій Мельник (вікова категорія чоловіки) - ІІІ місце «Розділ лайт – контакт», вага 57 кг; Олег Баранніков (вікова категорія чоловіки) - ІІІ місце «Розділ фул – контакт», вага 75 кг.
Вихованці спортивного клубу «Супермен» (керівник - Ігор Майструк) взяли участь у Чемпіонаті світу з кікбоксінгу, який проходив у вересні 2012 року в м. Братиславі (за результатами змагань Віталій Григоренко посів ІІІ місце в «Розділі лоукік», вага 57 кг); у Чемпіонаті Європи з кікбоксінгу (вікова категорія до 18 років), який проводився у м. Феодосії 21-25 вересня 2012 року (за результатами змагань Олександр Альохін виборов І місце «Розділу фул-контакт», вага 54 кг, Павлюк Сергій – посів ІІ місце «Розділ лайт – контакт», вага 54 кг); у Чемпіонаті Європи з кікбоксінгу, який проходив 28 вересня в Києві, та Чемпіонат світу з кікбоксингу, який тривав з 4-9 жовтня в Ялті (за результатами змагань Олег Федоренко виборов на двох чемпіонатах І місця у «Розділі фул-контакт», вага 67 кг).
У жовтні 2012 року в м. Бровари проходив Чемпіонат України серед юнаків та юніорів з кікбоксінгу та музичних форм, на якому вдало виступили і посіли ІІІ місця хмельничанки Каріна Щенсневич, Ірина Гронюк та Олександра Полинцева.
Такі керівники спортивних секцій, як Шевчук В.В., Локазюк М.П., Ходецький П.А., Луговий О.О., Мельник В.В., Луцюк В.П., Владюк О.Д., Павлюк М.С., Ващук Ю.С., Ладико О.О., Бондар І.В., Ковальчук О.П., Грох А.М., Пацерук О.О. та багато інших спортсменів - є гордістю Центру, вони гартують силу та дух підростаючого покоління, віддаючи їм часточку свого серця.
Отже, міський центр по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання по праву може пишатися своїми вихованцями та вагомими результатами злагодженої роботи колективу однодумців.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую