ye-logo.v1.2

Сьогодні Кам'янці-Подільському виступить гурт із Чехії

Культура 2247

Дует можна послухати у спорт-пабі "Команда"

Гурт відвідає Місто над Смотричем у рамках головної культурної події весни - проекту «Музична весна Респуліки». 
Нагадаємо, що за проектом впродовж 3 місяців весни Камянець відвідає 6 гуртів, з 4 країн світу – Польща, Чехія, Словаччина, Україна.

Дует DVA – Ян Кратохвіл (Jan Kratochvíl) та Бара Кратохвілова (Bára Kratochvílová) – експериментальний електро-акустичний проект із Чехії. Вже втретє гурт вирушає в тур Україною, цього разу з оновленою програмою та новим відео-супроводом!
DVA надихаються музикою концертних залів і цирку, відтворюють танго за допомогою бітбокса, оздоблюють зворушливий фолк кларнетом. Історії зі свого власного світу вони переповідають мовою, яку знають лише вони двоє. Саме тому їх музика – це «фолк неіснуючих народів».
Їх концерти сповнені театралізованості та емоційності – кожен з учасників гурту протягом концерту грає на різних інструментах – гітара, мегафон, кларнет, саксофон, дитяче піаніно, електроніка. Кожен концерт DVA – це ціла вистава, насичена щирістю та харизматичністю кумедної Бари та незворушного Яна – незвичайного дуету, що створює свій музичний космос особливою, лише їм двом зрозумілою мовою.
Через два роки після створення гурту DVA набули популярності не лише в Чехії, але й стали відомими за кордоном. DVA випустили свій дебютний альбом “Fonók” у 2008 році, який був номінований на престижну чеську музичну премію Ангел. Один з впливових музичних критиків BBC Чарлі Гіллетт назвав цей альбом серед найкращих альбомів 2009 року. А їх відео “Nunovó Tangó” отримало головну нагороду на фестивалі Anifilm.
Свою третю платівку “HU” дует з успіхом представив з концертами більш ніж у 20 європейських країнах та США, зокрема в Україні в 2011 році. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую