ye-logo.v1.2

Премію імені Людмили Мазур отримали сім юних художників (фото)

Культура 6640
Дмитра Скрипника
Художник Микола Мазур з донькою та онучкою. Фото: Дмитра Скрипника

Ще трьом вручили спеціальні призи.

Цьогоріч премія імені відомої хмельницької художниці Людмили Мазур (1947-2000), яку ще у 2000 році заснувала редакція газети “Проскурів”, багата на учасників та переможців. На конкурс надійшло 220 картин від 135 дітей (до прикладу, в минулому році було 82 учасника), які навчаються у художніх навчальних закладах Хмельницької області та міста Володимира-Волинського (Волинська область).

Переможці

І хоча за умовами переможців має бути п’ять, журі визначили сімох. Ними стали: Анна Будовіцька (Кам’янець-Подільський), Надія Дзюм (Старокостянтинів), Ольга Кирищук (Володимир-Волинський), Марія Павлуцька (Хмельницький), Анастасія Ситник (Нетішин), Олександра Цісельська (Ізяслав), Дмитро Чорний (Хмельницький).
Крім того, спеціальний приз отримала хмельничанка Ольга Поліщук, відзнаку міського голови — Роман Олійник (Хмельницький). Приз глядацьких симпатій за Катериною Мартинковою. Усі лауреати отримали від численних спонсорів матеріали та приладдя для малювання.

Картина1

Картина2


“У всіх цих творах є душа, любов, надія на краще. Кожна картина заслуговує на повагу, а визначити переможців було надзвичайно складно”, - каже народний художник України, член журі Микола Мазур.

Картина4
В рамках конкурсу відбулася благодійна акція “Мистецтво з тобою і для тебе”, в ході якої усі школи-учасниці отримали набори мистецтвознавчої літератури, яка стане у нагоді юним художникам.

Переможець
Ще одна приємна подія відбулася під час нагородження. Заслуженого художника України і члена журі конкурсу Михайла Андрійчука привітали із 86-літтям.

Михайло Андрійчук

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую