ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відкрилася фотовиставка вінничанина Олега Усатюка (ФОТО)

Культура 2806
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

За допомогою старого фотоапарата та простроченої плівки митець зробив химерні та казкові знімки.

Вінницький фотохудожник Олег Усатюк вирішив довести, що казка — поруч. Його виставка “Аліса” складається з трьох частин. Перша — чорно-білі сценки буденного життя, друга — “Старокостянтинів” (химерні скульптури Миколи Мазура, якими прикрашено місто), третя — арт-проект “Аліса”, де з погляду казкової дівчинки звичайне життя стає незвичайним.


“Ці знімки зроблені на фотоапарат “Любитель”, який можна купити на базарі за 15 гривень, та прострочену чорно-білу плівку. Втім, недоліки цієї неякісної зйомки перетворюються на переваги: знімки стають незвичними, - розкриває автор свій задум. - Тут немає жодного постановочного фото крім одного, де Аліса фотографує себе у дзеркалі. Моделлю була моя донька”.


Ці фотографії віддруковані вручну за допомогою срібно-желатинового друку та хімічного тонування.
Відкриття виставки перетворилося на справжнє свято. Адже з автором приїхали його друзі — музиканти вінницького гурту “Очеретяний кіт”. Також публіку розважав веселий мім із старим фотоапаратом, який підходив до відвідувачів, ніби то фотографував їх, залюбки позував сам, корчив смішні міни.


Наостанок усі присутні отримали у подарунок календар зі світлинами з архіву музею-студії фотомистецтва.
Фотовиставку Олега Усатюка “Аліса” можна переглянути у музеї-студії фотомистецтва (вулиця Проскурівська, 56) протягом місяця.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую