ye-logo.v1.2

10-річна хмельничанка - триразова чемпіонка України із беллідансу

Культура 3857
Дмитра скрипника та з архіву героїні.
Діана Гарнік мріє стати хореографом і навчати інших отримувати задоволення від танців.. Фото: Дмитра скрипника та з архіву героїні.

Діана Гарнік мріє стати хореографом і навчати інших отримувати задоволення від танців.

 Юна хмельничанка Діана Гарнік має чималі досягнення у східних танцях або беллідансі (з англійської танець живота — прим. авт.). Вона — триразова чемпіонка України, віце-чемпіонка світу та володарка Кубка світу. Та танцює дівчинка, в першу чергу, не заради нагород, а для власного задоволення.
“Під час танцю я отримую задоволення, виражаю власні емоції і намагаюся передати їх глядачам”, - розповідає юна танцівниця.
Танці допомагають дівчинці і в звичайному житті — вона стала відкритішою і сміливішою, а ще завдяки змаганням має друзів у багатьох куточках України.
“У Діани є дві прекрасні риси характеру, завдяки яким вона зможе досягти великих успіхів, - розповідає її тренер Юлія Дембіцька. - По-перше, вона дуже працьовита і наполеглива. Коли вона у шестирічному віці до упаду намагалася повторити дуже складний рух і таки змогла, я зрозуміла, що вона далеко піде. А по-друге, незважаючи на те, що вона — найкраща в області, має численні нагороди, Діана не страждає зірковою хворобою, прислухається до порад, виправляє помилки”.
Діана пішла на танці у п'ятирічному віці, вона сама виявила бажання, а батьки підтримали доньку. Спочатку рік займалася сучасними танцями, потім вирішила спробувати щось нове і захопилася беллідансом. Зараз вона займається у танцювальному центрі “Фламінго”. Два роки тому невтомна танцівниця почала освоювати ще й латиноамериканські танці, які теж припали дівчинці до душі.
“Мені подобаються різні танці, але особливо шоу-постановки, де можна цікаво подати якийсь образ, використати аксесуари. У таких танцях можна розповісти історію про єгипетську царицю чи іншу героїню”, - пояснює Діана.
Так, у неї є складна постановка із використанням канделябра, з яким дівчинка танцює на голові, в іншій композиції, “Зірці Каїру”, фігурує великий місяць, а для танцю “Шамаханська цариця” спорудили справжнісіньке шатро.
Діана Гарнік мріє стати хореографом і створити власний танцювальний колектив. І зараз, коли тренер просить її провести розминку для інших дітей чи показати певні рухи, дівчинка серйозно підходить до справи і проявляє усі свої педагогічні здібності.
“Діана займається три рази на тиждень по дві-три години, а ще є індивідуальні заняття, різноманітні тренінги та семінари, - розповідає мати Діани Вікторія Басманова. - Для доньки танці мають дуже важливе значення, я її підтримую, але хочу, щоб вона освоїла ще якусь професію”.
Незважаючи на напружений графік тренувань та часті виступи, Діана — відмінниця у школі, а ще дуже любить малювати і робити щось своїми руками, а також пекти торти.

Юна танцівниця разом із тренером Юлією Дембіцькою.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую