ye-logo.v1.2

Київський балетмейстер Тетяна Чакава провела для хмельничан майстер-клас із сучасної хореографії

Культура 2816

Місцеві танцюристи опановували складні елементи контемпорарі та навчалися відкривати можливості власного тіла під час імпровізацій.

“Артисти виховують тіло як пластилін, щоб потім використовувати його для вираження думки та емоції”, - впевнена столичний хореограф Тетяна Чакава.
Балетмейстер-постановник “Tabile — Цех”, педагог сучасної хореографії Європейського університету вже вдруге завітала у наше місто із майстер-класом. Для тренерів, студентів та танцюристів вона провела навчання з контемпорарі і танцювальної імпровізації.
Контемпорарі — один із найпопулярніших напрямків сучасної хореографії у світі. На думку балетмейстера, він має необмежені можливості для творчого розвитку та вираження, особливо індивідуального. Для того, щоб наблизити його рівень в Україні до світового, необхідна підтримка держави та співпраця з європейськими та американськими майстрами.


Тетяна навчала хмельничан не лише виконувати складні елементи та трюки, характерні для сучасної хореографії, а й досліджувати власне тіло, вивчати його можливості, виражати за його допомогою думки та емоції. Вона — прибічник смислової хореографії, для якої важливо, щоб будь-яку постановку, ідею зрозумів не лише професіонал, а й будь-який глядач.


“Крім фізичної підготовки та бази елементів важливий духовний розвиток артиста, - розповідає хореограф. - Часто студенти сприймають танець буквально — як набір рухів. Педагоги повинні розвивати у них розуміння його глибшого змісту. В хореографію потрібно вкладати усього себе, а не просто нею займатися”.
Її майстер-клас із танцювальної імпровізації викликав у хмельничан неабияке захоплення. Вони виконували різноманітні завдання: шукали погляд іншої людини серед групи танцюючих, залишали сліди на уявному піску, у танці намагалися виразити якесь поняття тощо.


“Дуже важливо — правильно дихати. Від цього залежить ширина руху та пластика. Доки не знайдеш гармонію між диханням і рухом, танцю не буде”, - пояснювала хореограф, допомагаючи танцюристам шукати цю гармонію.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую