ye-logo.v1.2

Олег Скрипка привіз в Хмельницький «Чарівний Світ»

Культура 3063

15 червня відбувся останній день «Volkswagen Proskurov Fashion Days», на якому через призму одягу була представлена барвиста маскулінність від Олега Скрипки та відбувся «передзахист дипломів» хмельницьких студентів-дизайнерів.

Знана в фенш-колах України хмельничанка Наталі Дудка представила свою нову колекцію. Учасниця зі стажем, яка вже презентувала свої роботи на інших тижнях моди в Україні та продає їх в столичних шоурумах, відзначила організаторську роботу: «Хлопці-організатори молодці, що наважитись провести такий захід Хмельницькому. Велика подяка за те, що вони стараються підняти культурний рівень міста і урізноманітнити життя, адже дійсно хочеться творчого розвитку. Звичайно, можна їздити на покази до Києва і до Львова, але ж ми всі є тут на місці і варті того, щоб приїзджали до нас».

Також молода дизайнерка додала, що ця сфера творчості ще розвивається в Хмельницькому і не вистачає публічного майданчика, де можна було б показуватись, слухати оцінки, спілкуватись з колегами та однодумцями. Організатори, творче об'єднання "GORCHIZZA FAMILY" переконують, що продовжуватимуть розпочату справу з просування молодих дизайнерів у фешн-індустрії й надалі організовуватимуть подібні «модні тусовки».

За словами учасників заходу, на сьогоднішній день фенш-індустрія не розвинута в Україні належним чином і дизайнер в своїй роботі має виконувати всю адміністративну роботу з розвитку бренду. Держава абсолютно ігнорує моду, але митці вважають це перевагою в їхній роботі.

«Особливість таких заходів в тому, що за лаштунками унікальна творча атмосфера, адже тут не відчувається конкуренції, а лише спільний творчий тандем, який творить композицію свята», діляться враженнями молоді дизайнери, які вперше беруть участь в подібних показах.

Свою дипломну роботу, яку вона має захищати за тиждень, на показі презентувала студентка четвертого курсу Хмельницького національного університету Надя Рад. Робота здійняла великий ажіотаж на показі та майже не була розкуплена. Архітектура і орнамент Київської Русі стали її натхненням в цій роботі. Недавні події в Україні студентка за «музу» не бере, адже вважає їх дуже сакральними та трагічними, і до того ж, на її думку, дуже багато митців активувались на цю тему, що вже більше нагадує не творчість, а маркетинг.

«Гвіздком програми» в рамках «Volkswagen Proskurov Fashion Days» стала чоловіча колекція літнього одягу від Олега Скрипки, яка є частиною його нового одноіменного альбому «Чудовий світ».


Вона була створена ще до революційних подій в Україні, і до показу в Хмельницькому її бачили лише донетчани.
«Спочатку здавалось, що цей показ не на часі, але потім я зрозумів, що ця колекція є лікувальною. Адже нам всім треба рухатись далі в прогресивному напрямку, показувати що ми вміємо робити і робити це добре. Своє творче «я» треба проявляти», — зазначив автор Олег Скрипка.
Мотивацію до створення нового творчого доробку Скрипка пояснив власною потребою у гарному та якісному одязі: «Хочеш мати гарну річ — зроби її сам».


«В Україні відчувається гендерна нерівність в плані образів та дизайну: жінкам можна носити яскраві та барвисті речі, а чоловікам — ні. Але ж кольорові емоції, квіти, експресивність кольору — це український традиційний набір в одязі. Його треба адаптувати під сучасність та відновити в нашому житті», — пояснився рок-дизайнер.
Наразі одяг не продається, а більше є додатком до альбому. За словами митця, продовження колекції поки що не очікується в зв’язку з різними причинами, але не виключено, що в майбутньому фенш-спільнота побачить нові покази від Олега Скрипки.

Катерина ЗАГОРОДНЯ.

Фото автора. 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую