ye-logo.v1.2

Підтримайте "Республіку"

Культура 2210

Організатори фестивалю збирають гроші на новий малюнок, експозицію художників та презентацію проекту "Листівки з Майдану"

Фестиваль «Республіка» один з найпотужніших культурно-соціальних проектів України. Завдяки йому у депресивних районах Кам'янця-Подільського створено більше 30 великих малюнків на фасадах будинків, таким чином у місті над Смотричем вперше було складено туристичний маршрут спальними районами міста.

За три роки у фестивалі взяли участь митці з вісьми країн світу.

Гроші на малюнки "Республіка" заробляє музичною частиною фестивалю: кошти, отримані від продажу квитків, йдуть на створення муралів на будинках. Таким чином, кожна людина, купуючи квиток на фестиваль, допомагає створювати малюнки у різних районах Кам'янця-Подільського.

А ще під час фестивалю проводяться еко-акції та ведеться культурно-просвітницька робота (лекції, "воркшопи", майстер-класи).
За допомогою усіх небайдужих організатори фестивалю "Республіка" хочуть зібрати кошти на:

- новий малюнок («Запальний танок»), який буде зроблений на фасаді п'ятиповерхового будинку;

- експозицію художників з арт-групи "DRUGYJ FRONT", які створювали свої картини під час подій на Майдані;

- презентацію проекту «Листівки з Майдану».

На що підуть гроші?
На фарбу, гідравлічний підйомник, аренду приміщень для виставки, організацію приїзду художників.
Далі у планах організаторів впровадження проекту в інших містах України. Наразі ведуться перемови з Хмельницьким, Львовом, Києвом і Полтавою.

Довідка: фестиваль «Республіка» автономний проект, який не співпрацює з політичними партіями та немає жодного джерела фінансування, окрім коштів з продажу квитків. Завдяки спільним зусиллям організатори планують створити у спальному районі Кам'янця-Подільського ще один арт-об'єкт. Щоб люди, які приїдуть на фестиваль «Республіка» з різних регіонів України та інших країн світу, змогли переглянути, ознайомитись або пригадати революційні події, які відбувалися на Майдані.

За матеріалами порталу "ВЕЛИКА ІДЕЯ"

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую