ye-logo.v1.2

На «Червону Руту» від Хмельниччини поїдуть четверо учасників

Культура 3072
Фото: Фото Алли Собк

6-7 листопада у Хмельницькому пройшов відбірковий тур Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута». За путівку до фіналу боролися конкурсанти з кількох областей. До хмельничан долучилися конкурсанти з Тернопільської, Рівненської та Львівської областей.

Перепусткою на фестиваль були три пісні українською мовою, оригінальне творче обличчя та жодних вступних внесків! Загалом у п'яти номінаціях: поп-, рок-, танцювальна, акустична та інша музика, а також український автентичний фольклор – номінація, у якій цього року змагалися вперше, і вона одразу здобула популярність серед учасників. До речі, у фестивалі взяли участь понад сто конкурсантів.
«Судили» їх Мирослав Мельник, виконавчий директор «Червоної рути», Сергій Присяжний, фронтмен гурту «Мотор'ролла», Віктор Бернацький, викладач музичного училища, Дарія Дуденець, володарка гран-прі 8-го Всеукраїнського фестивалю та представники з інших областей Ук­раїни. «Визначитися з фіналістами було складно, – каже Мирослав Мельник, голова журі – адже у кожного своя манера виконання та власне бачення. До того ж, Хмельнич­чина представила найбільшу кількість цікавих та вартісних учасників».
Першого дня, із самого ранку до пізнього вечора, члени журі прослухали близько 80 учасників у номінації по­пулярна музика та український фольклор. Врешті, переможцями визнано Юлію Голуб (поп-музика) та гурт «Забава-Brass» (альтернативна музика), які за словами членів журі «стали несподіваним відкриттям цього року». Наступного дня слухали рок та акустичну музику – найкраще її зіграли гурти «Чумацький шлях» та «Бензопілін». До того ж, понад 30 гуртів та солістів увійшли до резерву і мають шанс потрапити на гала-концерт, при умові, що в інших містах буде брак гідних конкурсантів. «Цього року переможці, дійсно показали високий рівень підготовки, адже ми не вперше беремо участь у різноманітних конкурсах і маємо з ким порівняти. Хмельничани нас вразили якісним виконанням пісень та високим рівнем підготовки», – каже Ірина з Тернополя, конкурсантка у номінації «український фольклор».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую