ye-logo.v1.2

Кам'янець-Подільський ринок перетворився на оперний театр

Культура 4926
Оперні співаки на ринку у Кам
Оперні співаки на ринку у Кам'янці-Подільському

Цими вихідними у Кам’янці-Подільському стартував фестиваль «Опера в мініатюрі».

Щодня, починаючи з суботи 16 липня і аж до суботи 23 липня, в місті звучатиме опера. Відкриття фестивалю відбулося у незвичний спосіб – оперні співаки співали не на сцені театру, а …на ринку і навіть у маршрутках.
Тим часом святково вбрані глашатаї закликали усіх бажаючих відвідати майбутні концерти. Та не тільки гарними словами спокушали долучитись до опери жителів міста, а й безпосередньою демонстрацією того, що можна буде очікувати впродовж тижня.
В різних куточках міста тішили виконанням класичної музики оперні музиканти. А на центральному ринку міста сталась подія, яка ще надовго запам'ятається всім продавцям та покупцям, яким пощастило її побачити.
Пара іноземців, які ходили між продуктовиими рядами і начебто просто вибирали овочі та фрукти сперечаючись між собою, раптом заспівали! Один із них почав співати легендарну «O Sole Mio» Лучано Паваротті. Решта оперних співаків по черзі підхоплювали лунку пісню та ще більше дивували відвідувачів ринку. Навколо виконавців одразу зібрався чи не увесь ринок захоплено слухаючи, чи знімаючи дійство на телефони. Продавчиння, біля якої почались співи, хоч і була не на жарт була шокована таким розгортанням подій, та все ж продала диню одному зі співаків – Емануелю Сервідіо, та ще й гарну знижку запропонувала.

Лоренцо Тацієрі та Емануель Сервідіо на базарі у Кам'янці-Подільському

Виходячи із ринку перехожі ще неодноразово просили заспівати майстрів опери. Ті піддалися на вмовляння і заспівали ще раз. За це отримали у подарунок від продавчині домашній хліб, та щоб не залишитись в боргу подарували їй букет троянд.

За хліб зі знижкою жінка отримала букет троянд від співаків

Глашатай запрошує кам'янчан на фестиваль

До речі, фестиваль «Опера в мініатюрі» триватиме до суботи 23 липня і очікується, що в рамках фестивалю відбудеться і II міжнародний конкурс вокалістів «Imprezza. Опера в мініатюрі», фортепіанні та вокально-інструментальні концерти, а також майстер-класи з бельканто, в яких братимуть участь представники музичної спільноти з найвіддаленіших куточків України та Європи. Гала-концерт схвилює картиною, де на сцені посеред води виконуватимуться шедеври світової класичної музики.

Ринок до самого закриття гудів про визначну подію, а місто з нетерпінням чекає концертів


Сергій ШВЕЦЬ,

фото та відео автора. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую