ye-logo.v1.2

«Клятва» під зоряним небом: один фільм, один вечір та більше сотні людей

Культура 3175
Кіносеанси під відкритим небом полюбляє чимало хмельничан
Кіносеанси під відкритим небом полюбляє чимало хмельничан. Фото: автора

Кіноніч у дендропарку. Окрім інших переваг, кіно показують безкоштовно

Шукаючи варіант бюджетного та якісного відпочинку на вихідні, знайшов щось таке, де завжди хотів побувати, але з тих чи інших причин ніколи не вдавалось, власне — кіноніч. Великий екран, свіже повітря, цікавий фільм — виглядає як дуже хороший суботній вечір.

Тож спакувавши плед в рюкзак пішов у дендропарк. Ще за пів години до початку фільму на місці вже сиділи в очікуванні чимала кількість людей. Сеанс, якщо його можна так назвати, мав розпочатися о 21:00, коли на вулиці ще досить світло і зображення на екрані видно не дуже добре, були побоювання, що частину фільму просто ніхто не побачить. Але поки організатори зробили ще кілька оголошень і остаточно налаштували звук та картинку сонце сіло достатньо низько для того, аби картинка була чітка та розбірлива.

Єдине, на що скаржились більшість кіноманів (включаючи мене), у дендропарку це розмір екрану. Надто вже він маленький для такої кількості людей. Цю проблему усвідомлюють і організатори кіноночі.

«Ми б хотіли трішки більший екран. Але нажаль наші можливості поки-що не дозволяють нам його придбати» — Ольга Нагорна.

Поза тим все було досить непогано. Чітке зображення, хороший звук (особливо добре було чути після того, як вимкнули насос від надувної гірки поруч), гарна погода та адекватні люди. Що ж до самого фільму, то показували «Клятву» — мелодраму з Ченнінгом Татумом (Лео) та Рейчел МакАдамс (Пейдж) у головній ролі. Фільм про закоханих молодят, які під час медового місяця потрапляють в автокатастрофу. Головна героїня втрачає пам’ять і зовсім забуває свого коханого. Але попри всі перешкоди хлопець не здається і знову намагається завоювати серце дівчини.

"Фільми ми обираємо такаим чином, щоб вони були спрямовані щасливу сім'ю. Щоб там було щось, що змушує думати над стосунками. Фільмів буде багато різних, і про кохання, і про розлуку, і про те, як люди зустрічають чи розходяться", - каже Ольга Нагорна.  

Особисто я не фанат фільмів про кохання, але були й люди, які не могли стримати свого захоплення від «Клятви». Студентка Хмельницького національного університету Діана каже, «після таких стрічок одразу хочеться закохатись в когось не на жарт. Навіть сильніше ніж герої кіно. Особливо під таким гарним небом».

Для тих, хто пропустив подію – не переймайтеся – організатори обіцяють проводити кіноночі щотижня, а якщо людям дуже вже подобатиметься, то й ще частіше. Єдина порада – будете йти на ніч кіно, прихопіть теплий одяг, бо під кінець фільму стає трішки похолодно. 

Слідкуйте за анонсами на сайті «Є» у рубриці «Афіша».
 

Сергій ШВЕЦЬ,

фото автора. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую