ye-logo.v1.2

У хмельницькій філармонії заспівали 25 відомих хітів незалежної України

Культура 1840
Концерт мав назву «25 хітів української Незалежності»
Концерт мав назву «25 хітів української Незалежності». Фото: автора

Концерт присвячений річниці незалежності країни.

У День Незалежності, 24 серпня, в обласній філармонії хмельничан із святом вітали українською піснею. Відомі усім хіти нашої естради виконали солісти - заслужена артистка України Олена Леонова, лауреат міжнародних конкурсів Віктор Шайда, Сергій Іваськевич, Олена Івасюк та Ольга Ковальчук. Музичні твори супроводжував академічний симфонічний оркестру, диригент - заслужений артист України Сергій Рабійчук.

Попри велику різноманітність заходів у цей день в Хмельницькому, зал філармонії був майже повним. Публіка різноманітна — була і молодь, і люди старшого віку, і навіть маленькі діти. Українська пісня не має віку, її залюбки слухає кожен. Композиції чуттєві, багаті на історію та відомі усім. Гості радо підспівували артистам, були момент коли не стримували сліз.

“Концерт присвячений 25-ій річниці незалежності України. Сьогодні артисти виконають 25 найкращих естрадних і не тільки творів. Вони були написані українськими митцями до незалежності, або після її проголошення. Розпочався концерт культовим твором, який був спочатку піснею патріотичною, а пізніше став державним гімном України. Також звучатимуть твори Тараса Петриненка, Володимра Івасюка, Юрія Рибчинського та інших”, - розповідає художній керівник обласної філармонії Тарас Малик.

Хіти виконали у супроводі симфонічного оркестру

За його словами, була ідея зробити музичний марафон — 25 годин безперервної української музики. Каже, що це дуже складно, але так дуже часто роблять в Європі. Хмельницька ж публіка, поки не готова до таких заходів.

 

Солісти майстерно передавали емоційний заряд пісень

Публіка була різноманітна

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую