ye-logo.v1.2

Фестивальна столиця не відбулася

Культура 2896

У Кам’янці-Подільському відтепер розвиватимуть тільки фестиваль «Острів семи культур»

Новообрана влада Кам’янця-Подільського  затвердила  програму підготовки і проведення міжнародних, всеукраїнських, регіональних, обласних та загальноміських заходів на 2011 рік. Ви не повірите: на все про все у міста є 70 тисяч гривень.  Як повідомив заступник міського голови Василь Сукач, передбачено проведення трьох міжнародних заходів – відкриття туристичного сезону, фестиваль національних культур «Острів семи культур» та конференція зі збереження культурної спадщини.  Як для розрекламованої попередньою владою фестивальної столиці – цього замало.
Особливо багато питань виникає щодо  знаменитої «Терра Героїки», яка упродовж п’яти років відбувалася в місті і додавала йому якщо не шарму, то слави одного з вітчизняних центрів військово-історичної реконструкції?!  Виявляється, тепер муніципальна влада не може  проводити цей фестиваль ще й з іншої причини.  Рік тому  авторське право на нього зареєстрував киянин Олекса Руденко, котрий є одним із організаторів цього відомого заходу.  Тож тепер місто повинне ще й викладати гроші, щоб запросити «Терру». Ні коштів, ні намірів на це у влади немає. Василь Сукач на питання депутатів міськради висловив власне  переконання про те, що  влада повинна займатися інформаційною підтримкою фестивалів, а не їх організацією. «Тим паче, не повинно бути фінансування, бо «може виникнути ситуація, коли міський голова шукає кошти на ці свята, а потім ще й з’ясовують, чи має він право це робити».  Отож у Кам’янці-Подільському тепер розвиватимуть фестиваль «Острів семи культур», для чого створять  потужний організаційний комітет, очолити який попросять голову облдержадміністрації.  Депутат Дмитро Васильянов  запевнив, що цей фестиваль є  в реєстрі Кабміну, тому на нього виділяються кошти з державного бюджету. Цьогоріч  «Острів скарбів» фінансувала область. 
У місті немає потужних підприємств, які б узяли на себе той чи інший фестиваль, одночасно розкручуючи його як рекламу своєї виробничої марки. Свого часу відома фірма вікон «ВікноПлюс» вкладала немало коштів у проведення видовищного всеукраїнського авторалі. Тепер же, поділився її власник, депутат облради Сергій Ведєрніков, він наткнувся на тотальне нерозуміння  готельєрів, які мають пряму вигоду, розселяючи учасників ралі. Нинішньої осені  на прохання зібрати 50 тисяч гривень власники готелів Ведєрнікову, котрий вже віднайшов 250 тисяч, відмовили. Видовище поїхало в інше місто. Міська влада приходить до думки про те, що фестивалі повинні фінансувати ті, хто на них заробляє. Вимагати від неї видовищ тоді, коли бракує, як кажуть, на хліб, нерозумно.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую