ye-logo.v1.2

Із піснями та писанками-гігантами у Хмельницькому стартував Великодній фестиваль

Культура 3479
На автівках малювали українські орнаменти
На автівках малювали українські орнаменти. Фото: Фестиваль відкривали весняними обрядовими піснями

Триватиме фестиваль біля двох тижнів.

Учора, 10 квітня, у Хмельницькому стартував фестиваль писанок “Великодній дивосвіт”. Вперше такий захід організували в обласному центрі. Незадовго до відкриття, на території біля кінотеатру ім.Т.Шевченка, встановили 10 метрових писанок. Їх розписали вихованці мистецьких закладів міста. У центрі інсталяції - світлодіодна писанка висотою 2 метри.

«Ми започатковуємо у Хмельницькому таку великодню традицію прикрашати наше місто. Думаю, наступного року замовимо ще десять таких писанок, також їх розмалюємо аби створити гарний настрій містянам. Хочу попросити містян аби вони бережно ставились до писанок, бо в першу ніч коли їх поставили, одну розбили», - зазначив начальник управління культури та туризму міської ради Артем Ромасюков.

Начальник додає, що бачив відео з камер спостереження і, на його думку, це був акт вандалізму. Посадовці вже написали заяву до правоохоронних органів.

Вихованці мистецьких закладів розмальвували автомобіль

Обурюються з цього приводу і хмельничани. Кажуть, що люди псують красу, над якою працювали навіть діти.

«Писанки гарно розписані в українському стилі. Шкода, що одну вже побили. В нас ніби все краще роблять для людей, а деяким то просто не потірбно», - каже хмельничанка Світлана.

Однієї із писанок уже нема

Біля самого кінотеатру ім.Т.Шевченка кілька десятків дітлахів розмальовували два автомобілі. Артем Ромасюков розповідає, що їх надала одна із автомобільних компаній міста. Іномарки розфарбували українськими орнаментами. Такими вони будуть їздити містом.

На майданчику облаштували і фотозони

«Дуже гарно розмальовані писанки, у яскраві кольори. Скоро Великдень, весна і хочеться свята, - розповідає учасниця фестивалю Діана. - Сьогодні ми з колективом співатимемо обрядові весняні пісні. Маємо закінчувати фестиваль».

Фотографували біля писанок навіть малюків

Організатори обіцяють, що фестиваль зроблять щорічним і кількість писанок-гігантів буде збільшуватись. Ті, які встановили цьогоріч, простоять до 18 квітня.

Хмельничани співали обрядові пісні

Містяни долучились до відкриття фестивалю

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую