ye-logo.v1.2

У Кам’янці-Подільському стартував фестиваль дерев’яних скульптур

Культура 2842
Вхід на усі заходи – вільний
Вхід на усі заходи – вільний. Фото: kam-pod.gov.ua

«Поділля WOODCRAFT» триватиме 10 днів.

Учора, 7 серпня, в Кам’янці-Подільському офіційно дали старт новому арт-фестивалю, присвяченому дерев’яній скульптурі. Основний акцент «Поділля WOODCRAFT» зробили на відтворенні скульпторами у дереві образів кам’янецьких ремісників, які колись працювали у місті. Відтак упродовж кількох днів у Кам’янці-Подільському будуть творити сім майстрів: Андрій Кліщ, Сергій Кляпетура (Кам’янець-Подільський), Андрій Шевченко (Харків), Богдан Гладкий (Івано-Франківськ), Олег Капустяк (Львів), Степан Дутчин (Калуш) і Тарас Король (Червоноград). Після фестивалю з їхніх робіт створять арт-майданчик, який стане ще одним туристичним об’єктом у Кам’янці-Подільському.

А родзинкою відкриття «Поділля WOODCRAFT» став концерт фольклорного гурту «Torban» зі Львова. Гуцульський бубон, колісна ліра, сопілка, дримба, дарбука, концертина, пандерета – на таких незвичних інструментах музиканти грали, радуючи відвідувачів етно-мотивами.

Фестиваль у Кам’ янці-Подільському відкривав фольклорний гурт зі Львова. Фото: kam-pod.gov.ua

Нагадаємо, що «Поділля WOODCRAFT» відбувається на території житлового комплексу «Нова Будова» і триватиме більше тижня – до 17 серпня. Упродовж цього часу на гостей фестивалю чекає не лише вирізьблення скульпторами дерев’яних колод, а й майстер-класи з ковальства і кераміки, перегляд кіно просто неба, численні виставки, конкурси і відкриття арт-майданчику.

Також фестиваль передбачає швидку різьбу: у суботу, 12 серпня, протягом 2-3 годин майстри вирізатимуть роботи меншого розміру (до одного метра), що стане справжнім видовищем для відвідувачів фесту. Кожна дерев’яна фігура стане окремим лотом аукціону, кошти з якого будуть направлені на благодійність.

Сім майстрів з різних куточків України декілька днів будуть вирізати фігури кам’янецьких ремісників. Фото: kam-pod.gov.ua

З детальною програмою фестивалю можна ознайомитися у розділі «АФІША» сайту «Є».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую