ye-logo.v1.2

Хмельничанам розкажуть про три історії кохання Меджибізької фортеці

Культура 2141
Меджибізька фортеця — найстаріша з усіх, що є на землях Поділля
Меджибізька фортеця — найстаріша з усіх, що є на землях Поділля. Фото: discoverukraine.com.ua

Лекцію проведе Ігор Западенко.

У четвер, 7 вересня, хмельничан запрошують поринути в історію нашого краю. У книгарні «Є» член національної спілки краєзнавців України Ігоря Западенка розкаже «Три історії кохання Меджибізької фортеці».

«Меджибізька фортеця — найстаріша з усіх, що є на землях Поділля. Ще у ХІІІ столітті на цьому місці існувала оборонна дерев’яна споруда із земляними валами. Та у 1241 році була знищена під час боїв княжих військ з монголо-татарами. І лише через більш, як 200 років хтось вперше згадає про вже мурований Меджибізький замок на папері. Окрім воєнних звитяг історія фортеці знає не одну історію кохання», - зазначають організатори.

Уже 2 роки поспіль на фортечній сцені грається одноактна п'єса "Двоє з Меджибізької фортеці" - історія про двох закоханих. Проте лекція від постановки буде відрізнятися, оскільки говоритимуть про конкретні історичні факти.

Лекція «Три історії кохання Меджибізької фортеці» відбудеться 7 вересня. Початок – о 18.00 годинині. Адреса книгарні «Є»: місто Хмельницький, вулиця Проскурівська, 2. Вхід вільний.

Довідково: Ігор Западенко — журналіст, фотограф, популяризатор історії міста Хмельницького. Співзасновник Товариства корінних хмельничан «Проскурів» (2008), інтернет-видання «Хмельницький портал» (відкрито 4 липня 2008 року) та громадського об'єднання «Хмельницький портал» (23 лютого 2010 року). Директор музею історії м. Хмельницького (2011-2012). Член Національної спілки краєзнавців України, заступник директора Державного історико-культурного заповідника “Межибіж”.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую