ye-logo.v1.2

«Сенсації» розтрощеної сцени, гучні та дорогі святкування: як чотири міста Хмельниччини відгуляли свої дні народження

Культура 5033
Злата Огнєвіч у Городку встигла заспівати всього кілька пісень.
Злата Огнєвіч у Городку встигла заспівати всього кілька пісень.

У минулі вихідні святкували у Нетішині, Старокостянтинові, Дунаївцях і Городку.

Минулими вихідними одразу чотири населених пункти області відзначати День міста. Гучними заявами Злати Огнєвіч відзначився Городок. Під час концерту співачки здійнявся сильний вітер і буквально за декілька хвилин центр міста заполонила курява із пилу та сміття, а усі мешканці та гості міста порозбігалися у прямому сенсі слова, по домівках.

Разом із сильним вітром зникло електропостачання в усьому місті. Відтак, програма святкування закінчилася тільки набравши обертів. Не побачили городоччани ні повноцінного концерту Злати Огнєвіч, ні лазерного шоу, ні феєрверків, ні дискотеки під музику популярних ді-джеїв.

Більше того, на ранок прочитали у ЗМІ про те, що ніби-то під час концерту артистки «обвалилася сцена», хоча сама співачка на сторінці у Фейсбук подякувала команді за те, що зберегли самоконтроль навіть тоді, коли «обрушилась сцена и улетела крыша».

Ураган і справді завадив продовжити концерт, але сцена не падала і дах нікуди не летів. Щоправда, через сильний вітер ту ж таки сцену довелося розбирати відразу, щоб вона й справді не завалилася. А співачка зі своїм балетом благополучно зійшли зі сцени.

У міській раді Городка кажуть, прикро, що не вдалося реалізувати все задумане і заплановане, але домовитися можна з багатьма, тільки не з небесною канцелярією.

  

Окрім Злати Огнєвіч на Городоччанам співали лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів Вікторія Літвінчук та фіналіст телепроекту «Україна має талант» Олександр Кварта.

«Дякую усім, хто допоміг в організації свята! Було б усе добре, якби не буревій, який зірвався за секунду. Але, не дивлячись на силу вітру, ніхто не постраждав. Втрималися і металеві конструкції величезної сцени. Дякую усім, хто допоміг справитися з раптовою стихією та комунальникам, які прибрали місто», – написав на своїй сторінці у Фейсбуці міський голова Городка Василь Підлісний.

  

Не одним концертом відзначився Городок. На святкуванні привітали єдину молоду пару, яка одружилася того дня і подарували їм путівку у Відень. Також в рамках свята відбулися традиційні вже для міста богатирські ігри.  

Менш епічним, але не менш цікавим було святкування у Дунаївцях. Там одразу два приводи – День міста і два роки створення Об'єднаної територіальної громади.

    

Святкування у селі Дем'янківці. Фото: dunrada.gov.ua

Розпочали святкування ще з суботи, 16 вересня, традиційним велопробігом. Майже шістдесят роверистів, серед яких більшу частину складали діти та навіть цілі родини, колоною проїхали із Дунаєвець до села Дем’янківці, де і відбувалися урочистості. Ще одним подарунком до свята став етно-фестиваль «Подільська підкова». Як повідомляють на сайті громади, суботній вечір завершився концертом гостей фестивалю гурту «Толока» та святковою дискотекою.

   

У Дунаївцях було багато спорту. Фото: із Фейсбуку

На сторінці у Фейсбуці міста Дунаївці пишуть, що стартувало відзначення 614-річниці першої згадки про населений пункт із футбольного матчу в підтримку українських воїнів у зоні АТО. Зіграли командами ФК"Дунаївці" та Національної збірної України серед ветеранів. Далі, у подарунок для дунаївчан, на скрипці зіграла солістка обласної філармонії Майя Онищук. Талановита молодь громади брала участь у "Битві талантів". У конкурсі змагались за головний приз від міського голови - 10 тисяч гривень.

Скрипкою вітала дунаївчан Майя Оніщук

У Нетішині День міста святкували кілька днів, з 14 по 17 вересня. День міста приурочили ще й до річниці запуску першого енергоблоку. Серед усіх запланованих заходів, найочікуванішим став другий Міжнародний фестиваль-конкурс молодих виконавців естрадної пісні "Вернісаж. ЕнергоФест". Серед учасників фестивалю молоді співаки не тільки з України, а й з-за кордону. Гала-концерт за участі юних зірок фестивалю відбувся на центральній площі міста у неділю, 17 вересня.

    

У Нетішині відбувся грандіозний пісенний фестиваль. Фото: із Фейсбуку

Також до Дня міста урочисто відкрили стаціонарну сцену для проведення різних заходів. Відтепер у Нетішині більшість масових заходів відбуватимуться у парковій зоні поблизу виконавчого комітету.

До Нетішина приїхала молодь з України та закордону

Старокостянтинів починав святкувати не із пісень та танців. Містянам спочатку презентували очисні споруди в одному із житлових мікрорайонів та новозбудовану амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

 

Іван Березовський виступив у Старокостянтинові. Фото: із фейсбук-сторінки Оксани Радушинської

«Вже по обіді святкові заходи до Дня міста продовжилися на центральному стадіоні. Там відбулася виставка-ярмарок декоративно-прикладного мистецтва. На сцені виступили творчі колективи та вокалісти, зокрема, соліст національної опери України Іван Березовський, муніципальний духовий оркестр, народний аматорський хор "Доброслав", артисти Творчої Сотні «Рух до перемоги»», - пишуть на сайті Старокостянтинівської міської ради.

   

Святковий концерт завершив академічний ансамбль пісні і танцю Державної прикордонної служби України з Києва та фольк-рок гурту «Тінь сонця».

Варто зазначити, що у наступні вихідні, 23-24 вересня свої Дні міста святкують Хмельницький, Нова Ушиця та Славута.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую