ye-logo.v1.2

Світлини авторів з 18 країн світу представили у Хмельницькому музеї фотомистецтва

Культура 2051
Виставку "Фотовернісаж на Покрову" можна переглянути до 30 жовтня
Виставку "Фотовернісаж на Покрову" можна переглянути до 30 жовтня. Фото: автора

«Фотовернісаж на Покрову» вчетверте відбувається у Хмельницькому.

Сьогодні, 12 жовтня, у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва відкрили виставку «Фотовернісаж на Покрову». Як повідомляють організатори, це щорічний Міжнародний Салон фотографії, в якому за 12 років існування взяли участь автори з понад 90 країн світу. В обласному центрі таку виставку проводять уже четвертий рік поспіль.

Упродовж двох тижнів, з 12 по 30 жовтня, хмельничани та гості міста матимуть нагоду переглянути кращі роботи конкурсу. У музеї представлено 55 світлин різної тематики фотохудожників з 18 країн світу.

«Щороку на Покрову я організовую такий конкурс для фотохудожників всього світу. Раніше я теж брав участь у подібних заходах, але всі вони відбувались закордоном. Тоді й з'явилась ідея проводити такий Міжнародний Салон в Україні», - розповідає організатор виставки Олександр Харват із Рівного.

За його словами, цього року участь у Салоні взяли 268 авторів з 40 країн світу. Уже 14 жовтня у Рівному нагородять переможців конкурсу, які прилетять з різних куточків. Приблизно 30% робіт належать українцям. Пан Олександр каже, з-поміж усіх світлин окрему увагу заслуговують італійські фото.

Олександр Харват організовує виставку 12 років поспіль

«У конкурсі було 6 номінацій, фотографи надсилали свої світлини за певними вимогами. Спочатку їх відбирало міжнародне журі, а потім я 55 тих, які бачимо у музеї-фотомистецтва», - каже Олександр Харват.

На виставці представлено 55 робіт різної тематики

Окрім представлення міжнародної виставки, у музеї підбили підсумки голосування номінації «Приз глядацьких симпатій» фотоконкурсу «Хмельницький крізь об'єктив». Понад 350 відвідувачів музею взяло участь у голосуванні. Переміг із результатом 57 голосів львів'янин Володимир Дубас.

Світлини належать авторам із різних країн


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую