ye-logo.v1.2

Півсотні світлин «Доброго світу» презентували у хмельницькому музеї фотомистецтва

Культура 2402
Виставку можна переглянути до 18 листопада
Виставку можна переглянути до 18 листопада. Фото: автора

Автор – луганчанин Юрій Хромушин.

Сьогодні, 2 листопада, у хмельницькому музеї-студії фотомистецтва презентували виставку Юрія Хромушина «Добрий світ». До експозиції увійшло 49 робіт, які затримали у миті події від початку 70-их років і до сьогодення. Більшість фото чорно-білі, але є й виконані у кольорі.

На виставці «Добрий світ» представлені різножанрові знімки з особистого архіву автора за сорок років роботи з фотокамерою. Люди на них не позують, а виглядають дуже природньо та щиро. Зафіксував фотомитець різні не вигадані життєві моменти і, певною мірою, гумористичні.

«Трудову діяльність у якості фотографа Юрій Миколайович розпочав у 1960 році на Луганщині. Після початку війни на Донбасі оселився в Чернігові, де у 2014 та 2015 відбулися його персональні виставки. На жаль, Юрій Миколайович не зміг приїхати на відкриття, через поважний вік», - зазначає директор музею фотомистецтва Віталій Савін.

Поділився враженнями і хмельницький фотограф Анатолій Іванов. Каже, з автором не знайомий особисто, проте одну з його робіт впізнав.

«Я дуже вражений від фоторобіт. Ніби «машина часу» в минуле, в сільську місцевість. І скажіть, що Донбас не Україна, - Україна. Чорно-білі фото мені більше імпонують. Сюжети неперевершені, з гумором. Дуже шкода, що автор не зміг приїхати», - додає пан Анатолій.

За словами екс-директора фотомузею та відомого фотографа Костянтина Жданова, легкість світлин пана Юрія вражає. Майже на усіх присутній добрий гумор.

«Якщо ви подивитись на ці роботи, то вони вражають легкість. Ніби ти проходиш повз те, що відбувається на них. Ці сюжети ми бачимо часто. Легко пригадати дитинство, особливо старшому поколінню», - додає Костянтин Жданов.

Виставку фотографій у мистецькій галереї Хмельницького музею-студії фотомистецтва (вул. Проскурівська, 56) можна переглянути до 18 листопада.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую