ye-logo.v1.2

«Іловайськ 2014»: у Хмельницькому покажуть останні фото учасників трагічних подій

Культура 4106
На виставці будуть представлені роботи зроблені під час трагічних подій Іловайського котла
На виставці будуть представлені роботи зроблені під час трагічних подій Іловайського котла. Фото: volyn24.com

Для більшості бійців ці знімки були останніми в житті.

Завтра, 10 листопада о 15:00 у музеї історії міста Хмельницького відбудеться відкриття виставки фотографій «Іловайськ 2014». На експозиції буде представлено близько сотні робіт українських фотокореспондентів.

За словами організаторів виставки, для більшості бійців ці знімки були останніми в житті – одні загинули при виході по «зеленому коридору», інші потрапили в полон, треті отримали важкі поранення. Авторами представлених на виставці фото є Олександр Глядєлов, Максим Дондюк, Максим Левін і Маркіян Лисейко.

Довідка:

Бої за Іловайськ, відомі також як Іловайський котел – бойові дії, що розгорнулися під містом Іловайськ Донецької області у ході війни на сході України у серпні 2014 року.
18 серпня, в ході запеклих боїв, українські силовики, що значною частиною складалися з добровольчих батальйонів, увійшли в Іловайськ. Вони змогли взяти під свій контроль частину міста, однак після заходу значних сил регулярних російських військ 23-24 серпня у тил українського угрупування з території РФ, а також через дезертирство окремих українських підрозділів, іловайське угрупування опинилося в оточенні. 29 серпня вночі Путін звернувся до бойовиків із закликом відкрити гуманітарний коридор для українських військових, що опинилися в оточенні. 29 серпня о 6:00 ранку російський офіцер прибув до Многопілля і повідомив українській стороні, що вихід має відбуватися без зброї. О 8:15 українські військові організованими колонами почали рух з міста за попередньо домовленими з російською стороною маршрутами. Колони були розстріляні на марші.

   

Усі світлини зроблені під час трегедії під Іловайськом. Фото: volyn24.com

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую