ye-logo.v1.2

У Хмельницькому покажуть «Край землі»

Культура 2224
У Хмельницькому покажуть «Край землі»
У Хмельницькому покажуть «Край землі». Фото: facebook.com/events

Це виставка картин у якій київський художник, покаже хмельничанам де шукати край землі, Чи існує він взагалі, І якщо так, то на що він схожий.

Незабаром, а саме 2 лютого, у Хмельницькому відбудеться відкриття виставки київського художника Івана Михайлова «Край землі».

Це серія картина створена в 2011 році, у ній постають безлюдні пейзажі. Автор фіксує кримські причали, пляжі, вулиці.

"Вони полишені людської присутності і лише тінь, ймовірно, самого художника є чи не єдиним доказом того, що хтось завжди знаходиться поряд. Так, замість зображати людину, автор вглядається в фрагменти місцевого ландшафту: сходи, що ведуть у небо (або в нікуди?), поодинокі вежі та маяки, оголені скелетоподібні конструкції. Разом та поодинці вони своєю мовчазною присутністю викликають відчуття тривоги, що подекуди виникає у результаті переживання самотності та відчуження", – розповіла Катерина Носко, мистецтвознавиця і куратор арт-центру «MASLO».

Також Катерина Носко зазначила, що художня позиція по відношенню до кримських берегів як краю світу у 2011 році, сьогодні потрапляє у інший контекст після соціально-політичних потрясінь останніх років.

"Край світу починає промовляти не тільки на рівні внутрішнього переживання. Відтепер він одночасно продирається через нас самих та нерозривно мислиться у зв’язку з травматичним досвідом внаслідок відчуження територій та встановлення нових кордонів. Край світу стає метафорою того, що вже ніколи не буде колишнім, а звідси й усвідомленням безкомпромісного кінця, що часто скрушає однією лише думкою про нього", -додає мистецтвознавиця.

Сам художник зазначає, що до серії «Край землі» увійшли роботи, присвячені бентежному стану свідомості та мінливому сприйняттю пейзажу як результату споглядання нічних парків, пляжів, набережних та причалів.

"Берег — край землі і, у той самий час, кордон та перехід між стихіями. Погляд блукає горизонтом, що розмитий сутінковою млою, крізь уламки та фрагменти суші, що вихоплені з темряви електричним світлом. Погляд у невідомість, яка манить прихованою небезпекою. Конструкції причалів, ліхтарі, каміння, поручні та інші елементи набережної — є останньою перешкодою перед темними глибинами, перед стрибком у невідомість. Тривожний, пустинний, містичний ландшафт — край землі", - зазначає Іван Михайлов.

Отож, подивитися на "Край землі", можна буде на відкритті виставки, 2 лютого, о 19.00 годині в арт-центрі «MASLO» (вул.Старокостянтинівське шосе, 20/3). Вхід – вільний.

Довідка: Іван Михайлов народився 23 червня 1982 року в Києві. Закінчив Національну академію образотворчого мистецтва й архітектури, майстерня, монументального живопису професора М. Стороженка. Є членом Національної спілки художників України.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую