ye-logo.v1.2

Хмельницькому ансамблю спортивного бального танцю «Каскад» - 10 років

Культура 6858

Незмінним керівником колективу є Олена Фурман, яка навчила танцювати не одну сотню дітей.

Зразковий ансамбль спортивного бального танцю "Каскад", що діє при дитячій школі мистецтв відсвяткував десятиріччя свого існування. За цей час у колективі навчалися сотні дітей, дехто із випускників пов’язав своє подальше життя із хореографією та досяг неабияких звершень.

Наразі в ансамблі навчається близько 70 осіб, які поділені на групи за віковими категоріями. Наймолодшому танцюристу – 4 роки, а у старшій групі займаються бальники, які мають по 16 років.

«Я навчаю своїх учнів десяти різновидам бального танцю. Ми танцюємо вальс, фокстрот, квікстеп, віденський вальс, танго, самба, румба, ча-ча-ча, пасодобль та джайв. Щоб достойно представити усі ці танці, потрібно мати хорошу фізичну підготовку. Саме тому, окрім основного заняття, ми тренуємося біля станка, а вже потім починаємо розучувати сам танець. Також наші учні мають заняття з історії мистецтва та класичної хореографії. Саме такий різнобічний підхід дозволяє учасникам ансамблю отримати хорошу базову підготовку, а по закінченню школи - свідоцтво державного зразка, яке допомагає дітям під час вступу до вишу», - розповідає керівник ансамблю Олена Фурман.

 “Відчуваю, що не просто так живу на світі. Віддаю свої сили, почуття, знання дітям”, - каже Олена Фурман, керівник ансамблю "Каскад". Фото: Артема Баландіна

У колективі панує тепла та дружня атмосфера. Свідченням цього є зустрічі Олени Володимирівни з її вихованцями. «Ми обіймаємося, радіємо, розмовляємо, але коли почитаємо заняття, я стаю вимогливим хореографом та суворим вчителем», - розповідає керівник ансамблю.

  

 Окрім бальних танців, учасники колективу мають заняття з історії мистецтв та класичної хореографії. Фото: Артема Баландіна

За десять років колектив взяв участь у понад ста змаганнях і здобув безліч нагород. «Здобутків у «Каскада» чимало. Наші учні досить успішно виступають на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Минулого року ми їздили на Чемпіонат світу в Чехію і дві пари нашого ансамблю завоювали перші місця. Неодноразово ми відвідували змагання в Польщі і без перемог та кубків звідти не приїжджали», - розповідає Олена Фурман.

   

"Наші діти за рівнем підготовки досить сильні. Свідчення цього є неодноразові перемоги на міжнародних чемпіонатах", - каже тренер. Фото: Артема Баландіна

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую