ye-logo.v1.2

У Хмельницькому на міському пляжі не засмагали, а слухали Моцарта

Культура 3378
Хмельничани слухали класичну музику під відкритим небом. Фото: автора
Хмельничани слухали класичну музику під відкритим небом. Фото: автора

Концерт класичної музики прийшло послухати чимало хмельничан.

Сьогодні, 19 травня, в обласному центрі відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Хмельницької обласної філармонії. Глядачам представили оперу Вольфганга Амадея Моцарта «Чарівна флейта». Диригентом оркестру став гість з Львівської опери Мирон Юсипович.

Концерт розпочався о 19 годині на території Молодіжного парку, поблизу міського пляжу. Біля бетонного муру, який майорить стріт-артом, розмістили сцену, а навпроти неї поставили лавочки. Проте деяким глядачам слухати класичну музику було зручніше лежачи на карематі та вкрившись ковдрою.

Перед початком виступу, ведуча концерту розповіла присутнім про те, що опера «Чарівна флейта» - останній шедевр геніального Моцарта у цьому жанрі, написана незадовго до смерті композитора.

«На сьогодні, ця опера одна з найвідоміших творінь Вольфганга Амадея, та водночас найбільш загадкова. Появу легенд навколо неї спричинив той акт, що замовником опери став друг Моцарта – відомий масон Еммануель Шиканедер, - каже ведуча концерту. - Тож для багатьох у цьому творі композитор постав справжнім містиком, а його опера стала уособлення таємних символів. Хтось бачить у ній казку, хтось історію кохання, інші відчувають соціальний підтекст, а хтось захоплений глибоким філософським роздумом про шлях людини у цьому світі».

  

Концерт класичної музики прийшло послухати чимало хмельничан

«Щодня прогулююся по пляжу з малюком, а тут ще класичну музику є нагода послухати. Дитя відразу заснуло – це тішить. Чесно кажучи, рада, що в нашому місті відбуваються такі заходи», - каже молода мама Вікторія Пристай.

Ті, хто не мав змоги відвідати сьогоднішній концерт, може це зробити завтра, 20 травня, щоправда вже не в Хмельницькому, а в Меджибізькому замку (с. Меджибіж, вул. Замкова, 1) о 19 годині. Вхід вільний.

На міському пляжі відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Хмельницької обласної філармонії

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую