ye-logo.v1.2

У Хмельницькому презентували проект, присвячений Сергію Параджанову

Культура 2839
Сергій Параджанов - однин з найвидатніших митців ХХ століття
Сергій Параджанов - однин з найвидатніших митців ХХ століття. Фото: автора

Виставка створена з нагоди 45-річчя кінострічки «Тіні забутих предків».

Сьогодні, 6 липня, у Хмельницькому обласному художньому музеї відбулося відкриття міжнародного проекту «Сергій Параджанов. Імпресія дотику».

Виставка приурочена 50-річчю виходу на екрани фільму режисера «Колір граната».

Основний блок експозиції складають фото з колекцій Михайла Насберга (Швеція), Вінісіо Рохаса (Коста-Ріка), Юрія Мечітова (Грузія). Також, до виставки увійшли живописні твори українського художника Юрія Новікова (Київ); Сергія Роя (Полтава), колажі Алли Жмайло (Київ), твори декоративно-прикладного мистецтва Сейрана Алавердяна (Дніпро) тощо.

Виставка побувала в 68 містах України. Хмельницький - 69-ий.

Голова Вірменського Товариства культурних зв’язків AOKS-Україна Олена Оганесян провела для гостей експозиції «екскурсію» фотографіями, розказала про те, звідки і як дана робота пов’язана з видатним кінорежисером.

  

На виставці представлені фото, на яких можна побачити Сергія Параджанова під час роботи.

«Про Сергія Параджанова я можу говорити годинами. Однак, краще за слова його представлять фото, на яких він зображений або яке пов’язане з ним. Загалом, ця виставка була створена з нагоди 45-річчя кінострічки «Тіні забутих предків». З того часу вона побувала в 68 містах України: Києві, Кам’янці-Подільському, Івано-Франківській, Полтавській областях та багатьох інших. Хмельницький – 69-ий. Ця експозиція для тих, хто хоче наповнитися внутрішньо та народитися наново», - каже Олена Оганесян.

Олена Оганесян розповіла про кожну фотороботу, яка була представлена на виставці.

До речі, захід організовано Всеукраїнським проектом «Parajanov-ART». Його метою є популяризація творчості всесвітньо відомого режисера, одного з найвидатніших митців ХХ ст. – Сергія Параджанова й велика надія – заснувати з часом Перший музей Параджанова в Україні (хоча такий неформально давно існує в Перевальській зоні, в якій Маестро був ув’язнений ще в 70-х роках минулого століття).

Основний блок експозиції складають фото. Однак до виставки також увійшли живописні твори, колажі та твори декоративно-прикладного мистецтва.

Виставка триватиме до 5 серпня. Переглянути його можна у Хмельницькому обласному художньому музеї (вул. Проскурівська, 47).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую