ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відкриють мандрівну виставку “Майдан: простір творчості”

Культура 1610
У день відкриття керівник проекту проведе лекцію, присвячену контексту створення виставкового проекту
У день відкриття керівник проекту проведе лекцію, присвячену контексту створення виставкового проекту . Фото: Art Ukraine

Це 74 проекти студентів, створених в революційний час.

Виставка робіт студентів-дизайнерів Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури “МАЙДАН: ПРОСТІР ТВОРЧОСТІ” вже експонувалася в Києві, Одесі й Мелітополі. Тепер вона мандрує до Хмельницького.

Роботу над представленими проектами студенти розпочали в революційний час під керівництвом професора Віталія Шості. Тоді викладач запропонував своїм випускникам тему Майдану для дипломних проектів, хоча кожен студент мав затверджену персональну тему.

“Виставку доповнюють оригінальні експонати з фонду Національного музею Революції Гідності. Це промовисті матеріальні свідчення, які дозволяють краще зрозуміти події Євромайдану. Бейсбольна бита, каска з зображенням монумента Незалежності, захисні наколінники – слугували знаряддям захисту під час протистоянь. Аплікація “Козак-вершник” із нашивок на тканині у вигляді прапора демонструє, що для багатьох людей Майдан був своєрідним лицарським поєдинком”, - повідомляють організатори.

Музей Революції Гідності продовжує збір усних і матеріальних свідчень про Майдан. Жителі Хмельницького можуть поповнити колекцію артефактами місцевих революційних подій. Тож звертайтеся до працівників музею.

Виставка “Майдан: простір творчості”триватиме до 2 грудня. Відкриття відбудеться 8 листопада о 15:00 у приміщенні Хмельницького обласного музею.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую