ye-logo.v1.2

«Неочікуване Поділля» Олександра Соленцова показали у Хмельницькому

Культура 2677
Олександр Соленцов - учасник багатьох національних і більш ніж 50 міжнародних виставок
Олександр Соленцов - учасник багатьох національних і більш ніж 50 міжнародних виставок. Фото: автора

Талановитий фотохудожник Олександр Соленцов відзначив своє 65-річчя персональною виставкою.

Мальовничі краєвиди Поділля: від розлогих берегів Дністра до багряних заходів сонця, від зрілих пшеничних полів до сонячних голівок жовтих ромашок… Усе це можна було побачити сьогодні, 8 листопада у Хмельницькій музеї-студії фотомистецтва на виставці відомого хмельничанина Олександра Соленцова.

Своєю експозицією автор відзначив своє 65-річчя, які він відсвяткував 6 листопада. До затишного приміщення музею прийшли художники, митці та шанувальники мистецтва аби привітати талановитого фотохудожника з відкриттям персональної виставки та водночас насолодитися його знімками.

Член Національної спілки художників України Людмила Рожко-Паленко, яка прийшла до музею так розповіла про виставку Олександра Соленцова: «Спочатку мене привабила назва виставки «Неочікуване Поділля». А потім я розглянула його роботи і цілком з ним погодилася – таки неочікуване! Бо десь у підсвідомості пам’ятаю Лесине «Красо України – Подолля». Знаємо, що маємо найкращі в світі чорноземи. Ще з шкільної програми пам’ятаємо, що цей географічний регіон має складний ландшафт, в якому, крім орних розлогих земель, є висліди гірських хребтів, помережані каньйонами, в яких здавна прокладають свій шлях річки, потічки, струмки, водоспади, що впадають в озера і шипучі «моря». А ще – під цією розкішшю є цілі кілометри глибоких, лунких і таємних печер… І все ж таки – те, що явив нам автор світлин, викликає здивування, захват та гордість за край, у якому ми живемо».

  

На відкриття експозиції прийшло чимало хмельничан та гостей міста.

  

Привітати Олександра Олексійовича з відкриттям виставки прийшли міські чиновники... та рідна донька.

Сам автор про свої роботи сказав скромно: «Те, що я фотографую, є навколо нас. Просто я намагаюся зловити мить, коли звичні краєвиди стають чарівними завдяки грі світла та тіней», - зазначив на відкритті виставки Олександр Соленцов.

Переглянути світлини талановитого хмельничанина зможуть усіх охочі в Хмельницькій музеї-студії фотомистецтва (вул. Проскурівська, 56). Виставка діятиме до кінця листопада.

Переглянути виставку "Неочікуване Поділля" можна буде до кінця листопада.

Довідка:
Соленцов Олександр Олексійович народився 06 листопада 1953 року. Працює провідним інженером в лабораторії обробки інформації Хмельницького національного університету. Займається фотографією з 1976 року. Заслужений діяч мистецтв України, член Національної спілки фотохудожників України. Учасник багатьох національних і більш ніж 50 міжнародних виставок. Його роботи експонувалися в Польщі, Німеччині, Люксембурзі, Іспанії, Румунії, Великої Британії, Бельгії, Австрії, Пакистані, Португалії, Аргентині, Гонконгу, Ірані, Югославії, Хорватії, Франції, Данії, Росії. Має почесне звання Художник Міжнародної Федерації Фотомистецтва (AFIAP).

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую