ye-logo.v1.2

До Хмельницького привезли фотографії муралів з вулиць Америки

Культура 1930
Виставку можна переглянути в обласній науковій бібліотеці
Виставку можна переглянути в обласній науковій бібліотеці. Фото: автора

Багато презентованих робіт в реальності вже не існує.

Вчора, 14 листопада, у Хмельницькому відкрили виставку фотографій «Стінопис: вулицями США». Колекція включає світлини, зроблені в 2013-2017 роках у різних Штатах та містах Америки.

Як зазначає автор робіт Ірина Каніщева, своєю колекцією вона хотіла показати процес створення публічного мистецтва, а саме – муралів у Сполучених Штатах, і продемонструвати різноманітність форм стріт-арту, його стилів та технік.

«Я хотіла показати іншу сторону Америки, її буденне життя, - розповіла у відеоповідомленні авторка фотографій. – Адже стріт-арт – те, що об’єднує міста світу незалежно від того, на скільки вони економічно розвинуті чи ні. Вуличне мистецтво завжди відображає якісь почуття і сподівання людей».

 

Фотовиставка стінопису до Хмельницького приїхала з Полтави й з початку цього року побувала у багатьох містах України в рамках проекту "Мандрівна виставка" від Американського Дому. До нашого міста доїхали не всі роботи з колекції.

Виставка діє в Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці (у відділі літератури іноземними мовами та інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку»). Ознайомитися з фотографіями можна буде до 29 листопада, після чого вона помандрує в Харків.

Хоча особисто авторка приїхати не змогла, хмельничани змогли передивитися її відеоповідомлення про виставку

Ірина намагалася привернути увагу до до складності та краси творіння стінопису

Про автора: Ірина Каніщева родом зі Львову. В Україні отримала дві вищі освіти в галузі управління організацій та фармацевтичних технологій. Після переїзду до США вона змінила напрям, заснувала перший мурал-проект у Північній Флориді. Ірина також є співзасновницею та кураторкою ArtUnitedUs (відомий проект у Києві, який творить такі знакові роботи як, наприклад, найвищий мурал у Європі). Вона отримала Подяку від мера Києва Віталія Кличка, а також Подяку від Міністерства Інформаційної Політики України за громадську активність, популяризацію України у світі та створення художніх об’єктів світового значення.

Як фотограф Ірина зробила численні публікації про монументальне мистецтво в Гейнсвілі та Києві, співпрацюючи з найвідомішими міжнародними інтернет-ресурсами. Крім того, Ірина є головною редакторкою та фотографинею інтернет-ресурсу, що поширює новини про події в монументальному мистецтві в Гейнсвілі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую