ye-logo.v1.2

Ярмарок, парад вертепів, етнофестиваль: якою буде «Мистецька зима» в Хмельницькому

Культура 3883
Розпочалася "мистецька зима" у Хмельницькому Різдвяним ярмарком
Розпочалася "мистецька зима" у Хмельницькому Різдвяним ярмарком. Фото: автора

Впродовж всієї зими в нашому місті відбуватиметься чимало цікавих заходів.

Зима 2018-2019 у Хмельницькому буде насичена концертами, ярмарками, виставками, виставами й іншими не менш яскравими заходами. В управлінні культури та туризму міської ради на три наступних місяці спланували календар "мистецької зими".

Грудень

Розпочалася «Мистецька зима» ще 1-го грудня з відкриття Різдвяного ярмарку та засвічення головної ялинки міста. Днями у музеї-студії фотомистецтва презентували мистецький фотопроект «Життя на нулі». Виставку експонуватимуть до 12 січня.

Вже сьогодні, 8 грудня, у нашому місті відбудеться ІІ відкритий конкурс бандурного мистецтва «І задзвеніли струни..». У середу, 12-го грудня, запланували Новорічний концерт муніципального естрадно-духового оркестру в міському будинку культури. 13 грудня будуть Андріївські вечорниці і концерт гурту «Чумацький шлях».

Виставу «Святий Миколаю, приходь до нас з раю» демонструватимуть у дитячій школі мистецтв впродовж 16-20-го грудня.

17-го грудня в обласній філармонії пройде Новорічний концерт зразкового хору «Подільські солов’ї». Наступного дня, 18-го грудня, запланували відкриття виставки-конкурсу «Різдвяна феєрія» у виставковій залі (вулиця Проскурівська,65). 19-го грудня у місті відбудеться Свято Миколая та концерт Марини Круть «Bandura project».

Незабаром Святий Миколай прийматиме у своїй гостині маленьких хмельничан. Фото: автора

Різдвяний вертеп і відкриття різдвяної шопки чекайте 25-го грудня. Новорічну виставу для дітей з батьками «Я клоун» покажуть у монотеатрі «Кут» 29-го і 30-го грудня. А 31-го грудня всіх запрошують на Новорічну вечірку «З Новим роком».

Січень

У перші дні Нового року хмельничанам підготували святкову програму. Концерти і розваги будуть біля головної ялинки. «Новорічна дитяча гуляночка» триватиме 1-го і 2-го січня.

7-го грудня відбудеться Різдвяний вертеп «Зійшла зоря над Віфлеємом». 8-го грудня запрошують на парад вертепів «Нова радість стала». Щедрий вечір «З Василем і Маланкою будьте здорові» запланували на 13-те січня. 16-го січня пройде Всеукраїнський різдвяний етнофестиваль.

У січні для хмельничан влаштують етнофестиваль. Фото: з архіву редакції

Святкові фотографії зимового Хмельницького можна буде переглянути з 17-го січня. Цього дня у нашому місті запланували відкриття фотовиставки «Різдвяний Хмельницький».

Закриття Різдвяного ярмарку і Водохресний святвечір відбудеться 19-го січня. 23-го січня буде вечір колядок та щедрівок у виконанні муніципального академічного камерного хору в обласній філармонії.

Лютий

20-го лютого в Хмельницькому пройде марш Пам’яті Героїв приурочений до Дня Героїв Небесної Сотні. Цього ж дня в обласній філармонії відбудеться всеукраїнський фестиваль патріотичної пісні «Ми – українці».

У лютому хмельничани пройдуть маршем Пам’яті Героїв. Фото: з архіву редакції

22-го лютого запланований вечір українського романсу та художнього мистецтва «Сьогодні муза в серці править бал». Захід проведуть у центральній міській бібліотеці.

Закінчиться «мистецька зима» в Хмельницькому міжнародним фестивалем камерної музики. «Хмельницькийкамерфест» відбудеться 26-го лютого в обласній філармонії.

Фото: facebook.com

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую