ye-logo.v1.2

«Кілька хвилин» про що завгодно

Культура 3038

У Хмельницькому стартувала підготовка до першого фестивалю короткометражних ігрових та документальних фільмів «Кілька хвилин».

Ідея проведення фестивалю з’явилася у «креативної групи хмельничан», як вони себе називають. «Завдяки своїй роботі, яка безпосередньо пов’язана з відео, я часто спілкуюся з відеооператорами, – розповідає Дмитро Корницький, один із організаторів фестивалю. – Я знаю, що майже кожен із них має цікаві «короткометражки», але за відсутності «плацдарму», де можна показати такі роботи, їх просто складають «у шухляди». А шкода, бо багато з них варті того, щоб їх бачили». Ідея усього фестивалю полягає в тому, щоб виявити творчих та креативних кіномитців популяризувати короткометражне відео та сприяти розвитку і співпраці творчих осіб між собою та з «потрібними» для них людьми.
«Ми розраховували лише на хмельничан, але, в глибині душі мріяли про те, що можливо до нас приїдуть учасники і з інших міст, – розповідає Марія Турчина, співорганізатор фестивалю. – За кілька днів після початку відбору робіт у нас вже є заявки на участь з Харкова і Тернополя. Окремі роботи ми вже переглянули і бачимо, що є достатньо високої якості стрічки, як в плані ідеї, та і в плані режисури».
Принцип відбору фільмів на фестиваль базується на уявленні, що митець не лише відтворює дійсність, а й створює власний світ тривалістю у «Кілька Хвилин». Що можна зробити за дві-три-п’ять хвилин? Як може змінитися світ за ліченні секунди? Як ви зможете достукатись до глядача через свій фільм? Саме такі творчі завдання організатори «Кілька Хвилин» ставлять перед своїми конкурсантами. Заявки на конкурс можна надсилати до 9 травня на електронну скриньку: [email protected]
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую