ye-logo.v1.2

Для особливих дітей в хмельницькій бібліотеці створять аудіокнигу

Культура 3051
Проект Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка став переможцем конкурсу від Українського культурного фонду
Проект Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка став переможцем конкурсу від Українського культурного фонду. Фото: ілюстративне з salat.com.ua

Обласна бібліотека для дітей імені Т.Г.Шевченка виграла грант на реалізацію проєкту.

Проєкт «Особлива книга для особливих дітей» Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка отримав грант від Українського культурного фонду. Як повідомляють у Хмельницькій ОДА, в рамках проєкту передбачається створення аудіокниги «Метелики в крижаних панцирах» за однойменним твором Оксани Радушинської про дівчинку-підлітка, прикуту до інвалідного візка.

«Реалізація даного проєкту спрямована на створення рівних можливостей доступу до книг інклюзивної тематики як для дітей з вадами зору так і для широкого кола читачів обласної бібліотеки. Особливістю цієї аудіокниги буде спеціальна навігаційна оболонка, використовуючи яку, особа з вадами зору може не тільки прослухати текст, але й працювати з ним: робити закладки, примітки, оперативно отримувати потрібну інформацію», - йдеться у повідомленні.

Інклюзивний культурний продукт стане у пригоді і для учнів шкіл України – книга, за якою він буде створений, введена до Програми для загальноосвітніх навчальних закладів з української літератури (5-9 класи), затвердженої Міністерством освіти і науки України.

Також, реалізація проєкту дасть можливість забезпечити доступ до створеного інклюзивного культурного продукту широким колам громадськості – аудіокнига буде розміщена на веб-сайті та сторінках закладу у соціальних мережах, записана на компакт-диски, USB-флеш-накопичувачі і передана в 35 шкіл-інтернатів України для дітей з вадами зору, Хмельницький інклюзивно-ресурсний центр, ГО Хмельницької обласної організації УТОС та 122 бібліотекам регіону, що обслуговують дітей, але не мають доступу до мережі Інтернет.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую