ye-logo.v1.2

Британський художник привіз до Хмельницького виставку міських пейзажів

Культура 3881
Свій мистецький доробок презентував хмельничанам Сергій Овчарук
Свій мистецький доробок презентував хмельничанам Сергій Овчарук. Фото: автора

Живописні картини наповнені атмосферою Лондона.

Сьогодні, 15 серпня, у Хмельницькому обласному художньому музеї відкрили виставку картин британського художника українського походження Сергія Овчарука «Ритми міста». До презентованої експозиції увійшло 16 робіт живопису з циклу міських пейзажів. Всі вони наповнені атмосферою Лондона, в якому автор проживає останні шість років.

Як зазначила кураторка виставки Марія Фролова, «Ритми міста» - це портрет мегаполісу, наповненого метушнею та постійним рухом. «Вхопити мить із безперервного калейдоскопу життя і, разом з тим, одночасно показати його стрімкий невпинний рух – завдання не з легких, втім автор береться за нього із завзяттям та особливим трепетом. Художник мислить кольором, будує ним форму. В енергійні, сміливі мазки, нанесені мастихіном, він вкладає всю силу емоційного хвилювання, надаючи творам експресії та динаміки», - говорить вона.

Сергій Овчарук народився у Львові, але з Хмельницьким теж пов'язане його життя. Сорок років тому митець закінчив Хмельницьку дитячу художню школу. Тож на презентацію картин художника завітали й представники художньої школи, серед яких вчителька Сергія.

На відкриття виставки прийшла вчителька митця
Особливу увагу художника привертають міські пейзажі

«В образотворчому мистецтві завжди існувало два напрямки: імпресіонізм та експресіонізм. І як змістовно зумів подружити ці два напрямки мистецтва Сергій. Імпресіоністи взяли за метод використовувати окремі чисті кольори й маленькими фрагментами в сукупності створювати надзвичайно гарну картину. Зблизька видно мазки художника, видно, що є велика кількість фарби. Це нам дає щось цікаве, але не так, як ми відійдемо далі. А далі ми відчуваємо оту експресію, залюбленість в життя, в об’єкт, який він зображує», - розповіла мистецтвознавиця Людмила Рожко-Павленко.

Сам автор зізнається, що мистецтво – це неосяжний світ добра та любові, саме тому хочеться перебувати в цьому світі нескінченно довго.

Автор створює роботи за допомогою певної кольорової гами
Рух транспорту, натовп людей, нічні вулиці зображені на картинах художника
Переглянути виставку можна до 8 вересня

«Про мене більше говорять мої роботи. Я скажу чесно, я поважаю життя. В Англії навчився толерантності і розумію, що є різні смаки. Я не можу всім подобатися. Буває, людям подобається інший стиль і це цілком нормально. А моя стихія – це кольори, решта все сказано на стінах», - сказав Сергій Овчарук.

Переглянути виставку картин британського художника українського походження Сергія Овчарука «Ритми міста» можна у Хмельницькому обласному художньому музеї до 8 вересня.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую