ye-logo.v1.2

У Хмельницькому помер заслужений артист України

Культура 5746
Олександр Полянський ініціював створення Хмельницького муніципального хору
Олександр Полянський ініціював створення Хмельницького муніципального хору. Фото: facebook.com/choir.km.ua

Олександру Полянському у жовтні мало б виповнитися 68 років.

У суботу, 31 серпня, зупинилося серце заслуженого артиста України Олександра Полянського. Про сумну звістку повідомили на сторінці у Facebook Хмельницького академічного муніципального камерного хору. Саме Олександр Данилович був засновником цього колективу, тривалий час очолював його, а також був солістом.

За інформацією Хмельницького академічного муніципального камерного хору, Олександр Полянський народився 9 жовтня 1951 року в селі Голозубинці Дунаєвецького району. Трудову творчу діяльність він розпочав у 1969 році в Червонопрапорному Далекосхідному прикордонному військовому окрузі. Там він працював солістом ансамблю пісні та танцю. Водночас Олександр Данилович навчався у Хабаровському училищі мистецтв.

«У 1981-1983 роках Олександр Данилович був солістом Свердловського оперного театру, 1983-1988 та 1989-1996 роках — солістом Хмельницької обласної філармонії, 1988-1989 роках — ведучим солістом Львівського державного театру опери та балету імені Івана Франка, а з 1996-го до 2011-го — солістом Хмельницького муніципального духового оркестру. Крім того, Олександр Полянський активно займався педагогічною роботою й викладав у Вінницькому державному педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії та Хмельницькому музичному училищі імені Владислава Заремби», — повідомляє академічний муніципальний камерний хор на своїй сторінці у Facebook.

У 1998 році Олександр Полянський ініціював створення Хмельницького муніципального хору та став його керівником, а з 2003 року обійняв посаду соліста-вокаліста цього колективу.

Співчуваємо рідним та близьким!

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую