ye-logo.v1.2

Картини... з круп

Культура 8549
Фото: Богдан

Манка, мак, пшоно, дефіцитна гречка і навіть приправи городоччанка Ольга Слободянюк використовує не для каші, а... для творчості

Здалеку важко зрозуміти, як виконані ці картини — чи це маленькі килимки, чи вишивка, чи бісер. Виявляється, пейзажі, портрети, зображення тварин викладені з рису, манки, гречки, інших круп.  Розглядаючи полотна зблизька,  дивуєшся: це ж треба  так підібрати зернинки — за величиною, кольором. Та й робота ювелірна — крупиночку до крупиночки, зернятко до зернятка доводиться підбирати годинами. Просто робота для Попелюшки. Але її це змушувала  робити зла мачуха. А що спонукає робити це сучасну українську дівчину? Виявляється, любов до творчості, краси й усього оригінального. За рік пані Ольга створила кілька десятків таких оригінальних полотен. Двадцять з них вперше виставила на суд глядачів на виставці у районному Будинку культури, присвяченій творчому звіту аматорів народного мистецтва району.
Першу «їстівну» картину Ольга виготовила три роки тому. Молода жінка працює в управлінні агропромислового розвитку райдержадміністрації. Але свого часу закінчила художню школу, художнє училище. Тому коли оформляли стенд до обласної виставки «Агро-2008», Ольга була «головним художником».  Дуже хотілося вразити глядачів. Так задумали викласти герб району з круп — і красиво, і оригінально, і відповідає тематиці виставки. Картина сподобалася, цей герб й досі зберігається в агроуправлінні.
Але ще більше року нове хобі «визрівало». І лише рік тому Ольга Слободянюк серйозно зайнялася незвичною творчістю. Спочатку картину малює на папері олівцем. Потім окремі місця потроху покриває клеєм та висипає крупами. Крупи потрібно підібрати — за розміром, кольором, адже Ольга не використовує фарб, її картини натуральні. Якщо не вдається знайти потрібний колір, до крупи Ольга додає спеції — наприклад, отримати червоний колір допомагає паприка. За рік творчості пані Ольга  вже «вималювала» кілька кілограмів круп.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую