ye-logo.v1.2

Замість традиційного шашлику – на фестивалі

Культура 3444

Попереду травневі свята. Кожен хоче провести їх так, щоб і відпочити, і набратися гарних вражень, і щоб вдома якомога меньше бути. Звісно, можна традиційно піти в ліс чи на берег річки на шашлики, але якщо вам це набридло, то є нагода відвідати купу цікавих місць, де відбуватимуться різноманітні зах

Отож, на травневі свята ви можете: 

–  взяти  участь  в  “Битві націй”  у  Хотині
Ви можете вирушити всією родиною на міжнародний фестиваль історичної реконструкції середньовіччя “Битва націй”, який проходитиме в Хотині з 30 квітня по 3 травня. Ви матимете нагоду потрапити у фортецю, сповнену життям і рухом, як у давні часи, доторкнутися до історії та навіть взяти участь у реконструкції подій. Там зійдуться учасники чемпіонату світу з історичного середньовічного бою з різних країн світу, які вестимуть запеклу видовищну боротьбу за звання кращих.
До речі, на території фортеці розгортатимуться театралізовані вистави, цікаві майстер-класи та концерти. Тому кожен знайде собі видовище чи заняття до душі. Наприклад, постріляти з лука, придбати різноманітні прикраси ручної роботи, які носили наші далекі предки, відчути атмосферу старовинної фортеці.
Вартість дорослого вхідного квитка на один день становить 80 грн. На території фортеці можна буде жити у наметі.

– приміряти  історичні  костюми  ХIII-XX  століття  у  Львові
З 29 квітня по 17 травня у Львові відбудеться перша в Україні виставка історичних костюмів “7 століть”, де зустрінуться особи Княжої Доби та Батярського Львова. Дійство складатиметься з двох частин: колекцію костюмів буде виставлено у “Палаці Бандінеллі”, а у Італійському Дворику розпочнеться виставка фотографій спеціально створених костюмів, урочисте відкриття якої відбудеться 29 квітня о 18.00.
Унікальність проекту в тому, що команда реконструкторів у хронологічному порядку відтворить образи простих мешканців та видатних осіб Княжої доби, Середньовіччя, Ренесансу, Доби Сарматизму, Австрійського та Польського Львова з ХIII по XX століття.
До колекції увійдуть 20-25 костюмів. Їхня особливість у тому, що вони створені для носіння, і відвідувачі виставки матимуть можливість їх приміряти. Також на виставці будуть представлені точні копії одягу певних історичних осіб з їх портретів, що зберігаються у Львівському історичному музеї. Зараз ведеться робота над портретами Йосифа ІІ та Марії Потоцької.

– поласувати  медом  та  вином  в  Ужгороді
На травневі свята в Ужгороді відбудеться традиційний щорічний фестиваль вина та меду “Сонячний напій-2011”. Отож, 1 та 2 травня у центрі міста закарпатські виноградарі, винороби та пасічники представлять продукцію своїх приватних господарств. Участь у фестивалі також візьмуть знамениті закарпатські сироварні. Організатори обіцяють насичену програму, а також великий вибір меду та вина. Кращу продукцію краю визначатиме експертна комі­сія. Отож, ви зможете спробувати різноманітні сорти вин, меду та сирів, а також придбати найкращі з них до свого столу.

– подивитися  писанки  всіх  регіонів  України  в  Коломиї
З 30 квітня по 1 травня у Коломийському музеї писанкового розпису відбуватиметься відкритий обласний фестиваль “Писанка-2011”. Усі учасники фестивалю будуть одягнені в національний одяг, характерний для регіону, який вони представляють.
Фестивальна програма включатиме у себе фольклорно-етнографічні твори Великоднього християнського і календарно-обрядового змісту: великодні ігри, гаївки, веснянки, театралізовані сценки та хореографічні композиції, тематичну пісенну творчість тощо.
В рамках фестивалю проводитиметься виставка-продаж різних видів декоративно-ужиткового мистецтва: лозоплетіння, вишивки, ткацтва, гончарства, килимарства, різьбярства, бондарства, національного одягу, художніх виробів зі шкіри, бісеру, сиру тощо. Бажаючі зможуть отримати майстер-клас від майстрів різних видів декоративно-ужиткового мистецтва та взяти участь у конкурсі писанкового розпису.

– разом  з  живими  статуями  відкрити  курортний  сезон  в  Євпаторії
З 1 по 3 травня у місті-курорті відбудеться щорічний фестиваль ARTa УЄФА-2011. Але, футбольні фани, не поспішайте радіти, адже це не футбольний, а вуличний євпаторійський фестиваль АРТА. Під час його проведення вулицями міста пройде театралізована процесія велетнів, на стінах будинків демонструватимуться кінофільми, а на спеціальних майданчиках - роботи графітчиків. Містом курсуватиме музичний трамвай з оркестрами, які виконуватимуть  класичну, народну та джазову музику, що прийдеться до смаку справжнім меломанам. А якщо ви вважаєте себе гарним співаком, то зможете взяти участь у “Караоке на причалі”. Шанувальники театрального мистецтва матимуть змогу подивитися прем’єру вуличного спектаклю “Червоні вітрила” (за романом Олександра Гріна). Планується, що у фесті візьмуть участь професійні вуличні театри зі Львова, Києва, Польщі та Росії. У рамках фестивалю також відбудеться четвертий відкритий чемпіонат живих статуй.
.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую