ye-logo.v1.2

Сергій Пантюк збирає 7 тисяч гривень для музею на рідній Хмельниччині

Культура 2263
Фото: gazeta.ua

З метою створення краєзнавчого музею у своєму рідному селі Сокілець, що на Хмельниччині, письменник Сергій Пантюк звернувся з проханням до української громади зібрати кошти.

Письменик у своєму блозі на "Українській правді" пише: "Мій Сокілець – воістино унікальне село. Це не лише дивовижний куточок не зіпсованої цивілізацією подільської природи, а й низка маловивчених історичних пам'яток. Два давньоруських городища і два могильники (один курганний, інший – підплитові поховання, на 80% досліджений), скіфські поселення та поховання, трипільські, стоянка кам'яного віку... Тут археологічні шари – такий собі торт-наполеон, шукаєш одне, а натрапляєш на інше... Тут купа легенд про заховані скарби, про велетнів, які колись тут жили, про привидів, яких, мабуть, тільки, найменші сокільчани не "виділи"...

Тут завжди жили добрі, щирі й порядні люди, на долю яких випало чимало життєвих випробувань. І от сьогодні ентузіасти хочуть створити музей.

Якби я був багачем, я б давно допоміг це зробити. Але я – письменник без сталого місця роботи і батько неповнолітніх синів, тому навряд чи зможу багато нашкребти. Але дуже хочу, дуже-дуже, щоб такий музей відкрився. Тому й звертаюся до вас, друзі, – допоможіть. Там не йдеться про карколомні суми, а всього про 5-7 тисяч гривень – на експозиційні меблі. Це маленька інвестиція в майбутнє і зайве свідчення того, що ми вміємо бути згуртованими.

Можливо, серед читачів є люди, які народилися в тих краях, можливо є і власне соколецькі небідні люди. Кошти можна надіслати просто на адресу села: Хмельницька обл. Дунаєвецький р-н, с. Сокілець, Матвіїшиній Людмилі Ярославівні, або зв'язатися зі мною за тел. 067 538 90 41 і я надам номер картки, куди можна буде їх перекинути".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую