ye-logo.v1.2

«TRANSLATORIUM 2021» буде у гібридному форматі: чим дивуватимуть у Хмельницькому

Культура 1582
На подіях фестивалю є змога поспілкуватися із зірками перекладацької галузі у неформальній атмосфері
На подіях фестивалю є змога поспілкуватися із зірками перекладацької галузі у неформальній атмосфері. Фото: translatorium.com.ua

Літературно-перекладацький фестиваль відбудеться вп’яте.

Протягом п’яти років фестиваль TRANSLATORIUM є майданчиком для творення перекладацької спільноти в Україні. Щороку він збирає в Хмельницькому письменників, перекладачів і митців з усієї України та з-за кордону.

У межах програми для учасників фестивалю організовують лекції та майстерні з художнього перекладу від провідних перекладачів України. Паралельно з цим у місті відбуваються події, призначені для ширшої аудиторії. Це заходи не лише перекладацького, а й загалом літературного спрямування. Серед них — презентації новинок перекладної літератури, дискусії з відомими літераторами та перекладачами, зустрічі з видавцями й менеджерами культури, поетичні читання.

«У 2020 році у зв’язку з пандемією фестиваль вперше відбувся онлайн, і цьогоріч ми плануємо застосувати набутий досвід: фестиваль матиме гібридний формат, поєднуючи заходи на локаціях у Хмельницькому та онлайн-події», - розповідають організатори.

Як спосіб говорити з відвідувачами новою мовою, на фестивалі щоразу залучають нові види мистецтва: музика, танець, театр, візуальний арт. Темою фестивалю 2021 обрали «Простір перекладу».

«Ми залучатимемо візуальні мистецтва задля презентації цієї теми. Планується створити три унікальні мистецькі проєкти, які будуть вплетені в міський простір та демонструватимуть суть цьогорічного фестивалю, такі як мурал, 3D-поезія та фотопроєкт. Ми сформували попередню програму фестивалю та працюємо над подіями разом із учасниками», - додають організатори літературно-перекладацького фестивалю.

Аби не переривати цьогоріч сталості проєкту, автори «TRANSLATORIUM» шукають фінансування на реалізацію своїх планів. Наразі гроші збирають на платформі «Спільнокошт», де кожен охочий може фінансово підтримати ідею. Заявлена сума – 120 тисяч гривень. Якщо вдасться вчасно її зібрати, таку ж суму на проєкт додасть міжнародний фонд «Відродження».

Читайте також: Пікнік, книжкові посиденьки, футбол. Анонс подій у Хмельницькому на вихідні.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую