ye-logo.v1.2

Казкові герої у сквері Шевченка: як відзначили День святого Миколая у Хмельницькому

Культура 1902
У місті провели новорічне казкове дійство «Дива на Миколая»
У місті провели новорічне казкове дійство «Дива на Миколая». Фото: автора

Святкове дійство для малечі влаштували просто неба у центрі міста.

Вчора ввечері, у День святого Миколая, у середмісті Хмельницького організували святкові розваги для дітлахів. Традиційно подію проводили біля міської ялинки, а цьогоріч зимове дійство відбулося у сквері Шевченка.

Попри морозну погоду, малечу кілька годин розважали казкові персонажі. Святий Миколай, сніговики, ельфи, міфічні тварини, козаки та інші герої влаштували для перехожих хмельничан музичні виступи, конкурси та флешмоби. Програму розділили на три частини й щогодини демонстрували новий епізод шоу.

«Перша частина – це була казкова година. Оживали різноманітні казкові герої: сніговик, заєць, ведмідь, Аладін, принцеси. Була карпатська ніч. О 17-ій годині розпочалася друга частина програми, яка називалася «Козацька міць». Ми відтворили, як в мультику козаки ділили сіль. Була українська панянка, яка запитувала у глядачів справжній український код. Тим, хто давав відповідь, ми роздавали паляниці. Закінчилося все кривим танцем з Хурделицею», - розповідає головна режисерка шоу Юлія Мусієнко.

Святий Миколай зі своїми помічниками розважали дітлахів.

Виступ у світлодіодних костюмах.

В останній частині програми усі гуртом зустрічали Миколая, якого виводили ельфи. А завершилося дійство світловим шоу.

«Глядачі були, хоч і не так багато, як зазвичай. Люди просто зупинялися і дивилися, деякі брали участь танцювальному флешмобі. Вони ліпили сніжки, катали сніговика, каталися на ковзанах. Героїня Зима ними керувала. Ми всі зараз перебуваємо в важкій обстановці, в тривозі, у яку ми занурились. Але дорослим теж хочеться відпочити від тяжкої буденності. Відчувалося, що вони отримували задоволення від участі у цих флешмобах. А ми – мистецькі люди, дарували їм цю казку», - зізнається режисерка.

Більше фото зі скверу Шевченка:

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую