ye-logo.v1.2

Dorofeeva, Kalush Orchestra, «Жадан і Собаки», Monatik, Марина Круть: нова підбірка української музики

Культура 2054
Марина Круть записала нову версію першої пісні Івасюка
Марина Круть записала нову версію першої пісні Івасюка. Фото: Youtube

Надія Дорофєєва представила пісню, написану майже рік тому.

Серед прем’єр цього тижня є пісні, записані до фільму про українського поета та музиканта Володимира Івасюка. Зокрема, пісню записала хмельничанка Марина Круть.

Цього тижня співачка Dorofeeva (Надія Дорофєєва) презентувала кліп на пісню “Кохаю, але не зовсім”. Пісня зараз займає другу сходинку серед популярних музичних відео в Україні на Youtube.

Сама пісня була написала майже рік тому, але офіційно не презентована. Серед авторів пісні, окрім Дорофєєвої, також вказані продюсер Іван Клименко та коханий співачки - ресторатор та музикант Михайло Кацурін.

Відео на пісню вже зібрало майже 800 тисяч переглядів.

Також серед популярних музичних відео в Україні цього тижня нова пісня виконавця Parfeniuk (Ілья Парфенюк) під назвою “Долоні”.

Відео переглянули вже понад 150 тисяч разів.

Раніше до трендових відео потрапляла інша пісня цього виконавця під назвою “Провела екскурсію”.

Як пише видання “Музвар”, “Долоні” – це романтична історія про взаємовідносини із коханою людиною, де є місце і сваркам, і чуттєвим обіймам. Це те саме кохання з першого погляду та розповідь про подальший розвиток відносин. Сторітелінг про кохання артист підкріплює іронічними фразами та кумедними метафорами.

За основу треку “Долоні” артист узяв поєднання ліричного мелодійного хіп-хопу та танцювальних ритмів 80-х. Саме настрій 80-х з жовтими окулярами, вечіркою у басейну та надувними фламінго артист передав у віжуалах до пісні.

Ще у музичних трендах в Україні на Youtube опинилась нова пісня співачки Kristonko під назвою “Дихаю тобою”.


“Якою може бути моя творчість? Різносторонньою. Для нових слухачів. Або тих, хто чекав від мене такого нового стилю. Саме для них я писала цю пісню. Але звичайно в першу чергу - собі в задоволення. В мене давно було таке, що власну пісню я до дірок слухаю у власній машині, і кайфую від звучання. Тому дуже надіюсь і вірю, що цей трек знайде свого слухача. Хай він теж відчує цей новий, незвичний вайб. І ще… цей кліп це найкрутіше, що я могла зробити, за весь час існування цього Ютуб каналу. Вірю що ви теж оціните ті старання, які вкладались в цю роботу”, - написала співачка в описі до відео.

«П’ята авеню» – спільна композиція харківської панк-банди «Жадан і Собаки» та культового американського гурту «Gogol Bordello».



“Трек про дух рок-н-ролу, який поєднує покоління та материки, про коріння, з якого виростають ритми, та про радість творчості, що дає віру і впевненість. Пісня написалася ще взимку цього року, а навесні Сергій Жадан і Юджин Гудзь зустрілися у Нью-Йорку таі записали спільні кадри. Після цього Bordello і Собаки працювали на студіях, а в травні харків’яни зняли відео на стадіоні “Металіст”, - історія створення написана в описі до пісні.

За словами лідера гурту Сергія Жадана, нова пісня - це музика свободи.

“Сподіваємося, ця пісня додасть драйву та вогню всім людям доброї волі. Це наша музика свободи, тримаймося її! Принагідно хочемо присвятити цю композицію пам’яті прекрасного харківського поета й музиканта Дмитра Погорєлова, чий мотив і ліг в основу цієї мелодії”, - додав Жадан.

Співак Monatik (Дмитро Монатік) презентував пісню “Люди… камені”.


“Люди часто кидають камені в людей. Потім непомітно перетворюються на суцільний камінь. Гублячи душу, відчуття, мотивацію до своїх рішень і звершень. Через це в них виникає велике бажання перетворити на каміння інших. Не дивлячись на це все, я не виправдано оптимістично вірю, що всі камені проростуть травами й згодом перетворяться на квіти. Я щиро вірю, що світло прокинеться в кожному з нас. Я саме про нас. Все пройдемо, все і всіх подолаємо”, - розповів співак про ідею нової пісні.

А ось колишня бек-вокалістка Монатіка, яка розпочала сольну кар’єру, Lida Lee випустила пісню “Прокидайся”.


«Прокидайся» — про внутрішній стан, вона про свободу, про емоції, які дуже довго, під впливом різних факторів спали в мені та не виходили назовні. Це гімн істинним бажанням та собі справжньому, нагадування кожному з нас продовжувати жити життя, навіть у такі темні часи.

Хмельницька бандуристка Марина Круть (KRUTЬ) записала нову “Колискову”.


“Ця пісня була першою, яку написав геній Володимир Івасюк у 14 років. Ніде не збереглось навіть запису цього твору, тому я взяла ноти, вивчила і заспівала. Дуже тішусь, що можу бути дотична до такого надважливого випуску, який підготував Віталій Гордієнко (цілий епізод про Володимира Івасюка на каналі "Загін кіноманів") та і в цілому. Таких людей ми мусимо знати. Їх пісні мусимо співати”, - написала Марина Круть в описі до відео.

Нагадаємо, що у грудні 2022 року Марина Круть (KRUTЬ) брала участь у відборі до фіналу конкурсу Євробачення-2023 з власною піснею «Колискова» і зайняла друге місце.

Крім того, галицько-донбаський гурт "NAZVA" теж долучився до створення фільму “Загін кіноманів” про Івасюка та презентував мініальбом «Феномен Івасюка». До нього увійшли три саундтреки епізоду “Загону кіноманів”: “Водограй”, “Капелюх” та “Краса”.


Черкаський гурт “Spiv Brativ” записав відео на пісню “Тиранозавр залишає сцену”. В пісні можна почути метафори на останні події в рф та конфлікт між засновником ПВК “Вагнер” євгенієм пригожиним та володимиром путіним.


Лідерка гурту «Лісапетний батальйон» з села П’ятничани, що на Чемеровеччині, який відомий своїми веселими та жартівливими піснями, Наталя Фаліон презентувала цього тижня нову пісню про соціальну мережу TikTok. Наразі ця композиція вже зібрала 50 тисяч переглядів.



“Ну ось я і в TikTok. Ніколи б не подумала, що мене і туди занесе. Але, все тече, все змінюється, а публічній особі потрібно завжди бути в курсі сучасних вподобань, так би мовити - бути в тренді. Знати чим живе молодь, адже у мене шестеро онуків, а я бабуся сучасна. Отже, прем'єра пісні "Зустрічай мене TikTok". Такого я ще не писала. Сподіваюсь ви зацінете. Тим більше, що в кінці пісні подарунок - бітбокс від Наталі Фаліон”, - написала співачка в описі до відео.

Після нової пісні Паліндрома цього тижня новий реліз видав ще один учасник гурту “Глава 94” Гоня (Ігор Гутник).
В 2020 році Гоня у скандальному інтерв’ю виданню Neformat дозволив собі гомофобні, сексистські та ксенофобні заяви.

В березні 2023 році у музичному проєкті “Артилерія” від “Суспільне. Культура” музичний журналіст Сергій Кейн дивувався, що, незважаючи на скандальні заяви, у Гоні продовжують ЗМІ брати коментарі та писати про нього.
У новому треку “Таким”, як ти” Гоня згадує й Кейна й блогерку Емму Антонюк.


Подібні творчі батли не часто бувають в українському музичному просторі.

Поп-рок-гурт “Мій конфлікт” представив нову пісню.


«Я лиш хотів» – це пісня про хлопця, який не знав жодних проблем та бід під час холостяцького життя. А потім в нього сталося кохання і все пішло шкереберть. Цей стан буде зрозумілий кожному хлопцеві, який хоч раз відчував такі почуття.

Гурт Secret Avenue цього тижня випустили відео на пісню «Коло за колом». У кліпі соліст Антон Прібиткін з’являється у вишуканому костюмі й співає колискову загиблим українським військовим від імені смерті.


“Після Дощу” - це сольний проєкт виконавця Яна Савченка та його звукорежисера Артема Веретельника. Після успіху пісні “Хочеш” минулого тижня виконавці презентували пісню “Пусті слова”.


Репер Артем Лоік презентував пісню “Симоненко”, яку присвятив українському поету Василю Симоненко.



Раніше сайт “Є” писав про пісню Лоіка “Сковорода”, в якій виконавець переосмислює фігуру українського філософа та його актуальність під час російсько-української війни.

Переможці "Євробачення-2022", реп-гурт Kalush Orchestra випустили свою третю англомовну пісню під назвою "In the fire".


За словами музикантів, новий трек символізує людську стійкість і незнищенність, "адже щоб не сталося, які б труднощі не підкидала нам доля, ми обов’язково все здолаємо, будь-яке зло можна подолати власними зусиллями, сильною вірою та натхненням".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую